Antena Căutare

Altex România în Topul Național al Firmelor

Camera de Comerț și Industrie a României a premiat joi, 7 noiembrie, cele mai performante companii din România, în cadrul Galei Topul Național al Firmelor, desfășurate la Romexpo. Anul acesta se împlinesc 25 de ani de la prima ediție și sunt premiate performanțele la nivel național din economia românească.

Camera de Comerț și Industrie a României a premiat joi, 7 noiembrie, cele mai performante companii din România, în cadrul Galei Topul Național al Firmelor, desfășurate la Romexpo. Anul acesta se împlinesc 25 de ani de la prima ediție și sunt premiate performanțele la nivel național din economia românească.

Altex România a obținut Premiul I în Topul Național al Firmelor 2018, pe baza performanțelor economice obținute în anul anterior, analizate de Camera de Comerț și Industrie a României. În acest top au fost incluse firme din diferite domenii de activitate precum: industrie, servicii, comerț, turism, cercetare-dezvoltare și high-tech, agricultură, silvicultură, pescuit și construcții. Numărul total al companiilor care s-au clasat în top 10 s-a ridicat la 12.472, iar cifra de afaceri a tuturor firmelor participante însumează peste 156 miliarde euro și peste 1.380.000 de salariați. Clasamentul a avut la bază o serie de indicatori precum: cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, eficiența utilizării resurselor umane și a angajaților și a fost realizat pe baza metodologiei puse la dispoziție de Camera de Comerț.

Rezultatele Topului Național al Firmelor pentru anul 2017 (ediția 2018) pot fi consultate în catalogul tipărit și în versiunea electronică, unde sunt detaliate informațiile despre organizațiile clasate în primele 10 poziții. La ediția de anul trecut au fost analizate 688.016 de bilanțuri financiare ale companiilor active din România, dintre care 1.766 firme mari și foarte mari, 8.773 firme mijlocii, 46.903 firme mici și 630.574 microîntreprinderi.

Altex, liderul pieței de electronice și electrocasnice, IT & C, nu este străin de acest top, astfel că în ultimii 3 ani a obținut locul 1, în cadrul Topului Național al Firmelor, fapt certificat de rezultatele bune înregistrate din ultima perioada. Locul 1, în domeniul Comerț, la Categoria Întreprinderi foarte mari, comerț cu amănuntul al articolelor și aparatelor electrocasnice, în magazine specializate reprezintă o recunoaștere națională a unui business care de un sfert de secol aduce românilor cele mai mici prețuri și produse IT&C foarte bune calitativ.

Altex s-a dezvoltat foarte mult în ultima perioada, aceasta se reflectă în numărul angajaților, care a crescut la peste 3.000, numărul magazinelor a ajuns la 101 din intreaga retea de magazine (de curând a fost inaugurat al 101-lea magazin la Roman, județul Neamț) și în dezvoltarea unui centru logistic, în comuna Dragomirești Vale, o investiție de peste 37 milioane de euro, pe un teren de 15,2 ha. Noul hub logistic este alcătuit din două clădiri principale de depozitare care se extind pe o suprafață de aproximativ 90.000 mp și 46.000 mp de platforme logistice externe.

Scopul noului hub este de a cumula activitatea, care în prezent se desfășoară în 4 depozite, lucru ce va permite extinderea gamei de produse și va îmbunătăți serviciile de livrare. Totodată, depozitul va contribui la diminuarea costurilor operaționale, ceea ce sprijină promisiunea făcută clienților de a oferi o gamă variată de produse și cel mai mic preț.

Anul trecut cifra de afaceri Altex România a fost de 3.283.840.109 lei, iar profitul s-a ridicat la 48.655.963 lei, conform site-ului Ministerului Finanțelor Publice. Față de 2015 și 2016, Altex a înregistrat creșteri substanțiale în ceea ce privește cifra de afaceri și profitul, iar strategia de extindere probabil că îi va asigura poziția de lider al pieței de IT&C.

Rezultatele financiare redau succesul unei strategii de business, puse în practică de Altex, care se reflectă în diversificarea gamei sale, creșterea numărului de magazine și dezvoltarea spațiului de depozitare, o investiție foarte mare care va îmbunătăți experiența consumatorului pe viitor. Totodată, Altex continuă să-și îndeplinească misiunea astfel că zeci de tehnologii au prețuri accesibile și aduc zilnic zâmbetul pe buze consumatorilor. Prin extinderea rețelei de magazine, la nivel național, Altex a avut impact în economia locală și a creat mai multe locuri de muncă, dar a contribuit și la bugetul local favorizând creșterea nivelul de trai din zona respectivă.

Totodată Altex este primul care aduce consumatorilor ultimele noutăți în materie de tehnologii (fie în online, fie în magazin) și intenționează pe viitor să se implice în acțiuni care să aibă impact asupra societății: să sprijine educația prin susținerea familiilor defavorizate cu produse, să protejeze natura prin orientarea consumatorilor către electrocasnice eficiente energetic sau să se implice în programe educaționale, de sprijinire a școlilor cu produse IT și nu numai.

Alocații pentru hrană, majorate cu 40%. Guvernul alocă mai mulți bani pentru elevi... Accident în care au fost implicate opt mașini, în urmă cu puțin timp, în Capitală! Sunt trei victime...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x