Antena Căutare

UPDATE! Dosarul "nasilor" din CFR: 34 de angajati au fost retinuti de procurori

Studiourile CFR au scos astazi un nou episod din seria "Nasul". Cei 35 de angajati anchetati ieri au fost eliberati, dar alti 45 de controlori si inspectori au fost luati la intrebarii de procuri marti dimineata. La Parchetul din Brasov au fost trimise loturi de la Craiova, Iasi sau Bucuresti, cu autobuzul, nu cu trenul.

UPDATE 23.10: Un numar de 34 de angajati ai CFR Calatori, din cei 45 care au fost dusi marti la audieri la Parchetul Tribunalului Brasov, au fost retinuti de procurori, opt dintre acestia avand functii de inspectori in Regionala Bucuresti, potrivit Mediafax.

Dintre cei 34 de retinuti, opt sunt inspectori in cadrul regionalei CFR Calatori Bucuresti, restul fiind conductori sau sefi de tren de la Brasov (sapte persoane), Craiova (noua), Iasi (trei) si Galati (una).

Lotul din Bucuresti a plecat din Gara de Nord. Nasii nu s-au mai urcat in tren, ci in autobuz. Douazeci si unul de inspectori si controlori s-au incolonat apoi, doi cate doi, ca sa intre pe poarta Parchetului din Brasov.

Procurorii brasoveni vor sa demonstreze ca traseul banilor mergea ca pe sine, direct la sefi. Au deja mai multe interceptari intre „nasi" si sefii din virful piramidei. Pionul numarul 1 este insa nasul. El aducea banii si face mercurialul. Intre Bucuresti si Ploiesti, la personal, calatorii fara bilet plateau 4 lei. Pretul urca la 10 lei, pentru accelerat. Dar aveau si reduceri - pe traseul Cluj-Napoca - Teius: 50 de lei trei persoane, fata de 25 pentru un singur calator.

Iar mita trecea pe oriunde ajungea si trenul. Marti dimineata, mascatii i-au perchezitionat pe controlorii care au iesit din tura la Iasi. I-au bagat apoi in duba.

Marti, au fost luati la intrebari 45 de ceferisti din Bucuresti, Brasov, Craiova si Iasi. Cei 35 care au fost audiati luni au fost eliberati si sunt cercetati in libertate

Centura Capitalei, cosmar pentru soferi! Parcurg 70 de kilometri in trei ore... Cristian Sima se ascunde in Islanda pentru ca se teme de politicieni...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x