Antena Căutare

Am intrat, nedorit, în topul celor mai mari tragedii din istorie, petrecute în cluburi. Colectiv, 63 de morți. Locul 15

Am trecut de explozia de la "Tractorul", cu 47 de morți, am lăsat în spate și accidentul aviatic de la Balotești, cu 60. Anul 2015, final de lună octombrie, avea să aducă României cea mai mare tragedie din istoria modernă a țării, pe timp de pace.

Am trecut de explozia de la "Tractorul", cu 47 de morți, am lăsat în spate și accidentul aviatic de la Balotești, cu 60. Anul 2015, final de lună octombrie, avea să aducă României cea mai mare tragedie din istoria modernă a țării, pe timp de pace.

Incendiul din Clubul Colectiv, soldat cu pierderea a 63 de vieţi, sute de tineri răniţi şi traumatizaţi şi un număr greu de estimat de victime colaterale, a dus la o demascare a sistemului corupt din România. S-au deschis dosare, s-a schimbat Guvernul şi se caută în continuare soluții.

În tot acest timp, bilanțul negru pare să nu vrea să se oprească. Cea de-a 63-a victimă a murit într-un spital din Marea Britanie. A pierdut lupta, iar odată cu dispariția ei, tragedia din Colectiv intră, nevoit, dar oficial, în topul celor mai mari tragedii din istorie, petecute în cluburi.

15. Incendiul din Club Colectiv versus Incendiul dintr-un club din Gothenburg, Suedia.

Numărul de victime plasează cele două tragedii la egalitate. 63 de morți.

Club Colectiv. 30 octombrie 2015, ora 22:30. Câteva artificii aprind buretele aflat pe un stâlp de lângă scenă. Focul cuprinde tavanul, iar fumul gros provoacă panică. Cei aproximativ 300 de oameni care se aflau în club pentru a participa la lansarea unui nou album al trupei rock Goodbye to Gravity, se înghesuie spre singura ieșire. Primul bilanț: 27 de morți, sute de răniți. Bilanțul crește văzând cu ochii. 22 decembrie: 63 de morți.

Prima imagine din interiorul Clubului Colectiv, după tragedie

Club din Gothenburg, Suedia. 29 octombrie 1998. O petrecere organizată de comunitatea locală de macedoneni, într-o discotecă de pe insula Hisingen (în nordul Gothenburg), avea să se termine tragic. Aproximativ 400 de tineri se aflau în acel loc pentru a celebra Halloween-ul, moment în care un incendiu a izbucnit pe casa scărilor.

Imaginea terorii după incendiul din Gothenburg

Se pare că localul nu fusese dotat cu aspersoare sau cu alarme de incendiu în clădire. 63 de oameni au murit atunci de la inhalarea cu fim. La fel ca la Colectiv, cele mai multe trupuri neînsuflețite au fost găsite în holul din fața ușii de la intrare.

14. Incendiu în Club Santika, Bangkok, Thailanda. 1 Ianuarie 2009, 66 de morți

Există o dezbatere asupra a ceea ce a cauzat incendiul de la clubul de noapte Santika în timpul petrecerii de Anul Nou. Unii spun că a fost focuri de artificii, alții susțin că a fost vorba de o defecțiune electrică. Mărturiile martorilor, dar și dovezile video sugerează că incendiul a început fie pe acoperișul clubului, fie undeva pe tavan. Aproximativ 1000 de persoane se aflau în club,

Imaginea morții în Santika

Doar o ieșire a fost disponibilă - cea de la intrarea principală . În mod ironic, trupa care concerta în club atunci când focul a izbucnit purta numele "Burn" (n.r. - Arde) . 66 de oameni au murit atunci. Clubul Santika nu a avut niciodată o inspecție de incendiu și nici autorizație de funcționare.

13. Incendiu în salonul de dans Alcala din Madrid. Decembrie 1983: 78 de morți.

Un incendiu la salonul de dans Alcala din Madrid, Spania, a provocat moartea a 78 de persoane şi rănirea a peste 20.

12. Incendiu în clubul Happy Land, Bronx, New York. Martie 1990: 87 de morți

Un incendiu provocat intenţionat la clubul Happy Land din cartierul new-yorkez Bronx s-a soldat cu 87 de morţi. Focul a izbucnit când un bărbat furios pe iubita lui a stropit cu benzină singura ieşire din club şi i-a dat foc, după care a blocat poarta metalică din faţă, astfel că oamenii au rămas blocaţi.

11. Incendiu în Clubul Station Warwick, Rhode Island, SUA. Februarie 2003: 100 de morți.

Un incendiu la clubul Station Warwick din Rhode Island, în Statele Unite, a omorât 100 de persoane şi a rănit peste 200. Artificiile folosite de o formaţie de muzică au aprins spuma inflamabilă din interiorul clubului.

10. Incediul din Club 5-7, Isère, Franța, 1 Noiembrie 2970: 146 de morți

Clubul Cinq-Sept (Club 5-7), situat aproape de Saint-Laurent-du-Pont, era o clădire tip bloc, fără ferestre, cu un acoperiș din fier, iar intrarea se făcea printr-un turnichet. În noaptea de Halloween (o zi de sâmbătă), un grup de rock parizian, numit Storm, a urcat pe scenă. În jurul valorii de 01:45, cineva aruncat un chibrit aprins din greșeală.

Interiorul clubului, după incendiu

Acesta a aprins o tapițerie de scaun, iar de aici s-a răspândit rapid la decor înconjurător. 142 de persoane (cea mai mare parte cu varste intre 17 si 30) au murit la locul faptei, iar 4 au murit mai târziu în timpul tratamentului. Membrii grupului de rock Storm au murit acolo precum și doi manageri ai clubului.

9. Incendiul din Club Khromaya Loshad (Calul Şchiop) din Perm, Rusia. decembrie 2009: 152 de morți.

Aproximativ 152 de persoane au murit într-un incendiu izbucnit în clubul Khromaya Loshad (Calul Şchiop) din Perm, în Rusia. Flăcările s-au declanşat când un foc de artificii a aprins tavanul de plastic decorat cu ramuri.

Când ușile de ieșire din spate s-au deschis, o nouă sursă de oxigen a mărit focul, provocând mari cantități de fum, care a cauzat o panică și panică. 156 de oameni au murit - 94 la fața locului, iar restul în spitale după aceea. Aproximativ 160 de oameni au fost răniți.

8. Incendiul din Clubul Ozone, Quezon City, Filipine. Martie 1996: 162 de morți.

Flăcările izbucnite la clubul Ozone din Quezon City, Filipine, au ucis 162 de persoane. Multe dintre victime erau studenţi care sărbătoreau sfârşitul anului universitar. După miezul nopții, ceva sa întâmplat în cabina DJ-ului care a provocat flăcări.

Clubul Ozone a fost închis după incendiu

În curând incendiul s-a răspândit la restul mezaninului și l-a determinat să se prăbușească. Datorită faptului că ieșirea de urgență nu funcționa, mulțimea s-a panicat și s-a îmbulzit către sigura ușă existentă. Mai târziu acest lucru a fost confirmat de cadavrele descoperite, îngrămădite în jurul ieșirii.

7. Incendiul din Club Beverly Hills, Southgate, SUA. Mai 1977: 165 de morți

Un incendiu la clubul Beverly Hills din Southgate, în statul american Kentucky, a ucis 165 de persoane şi a rănit peste 200. Incendiu s-a declansat de la un scurt circuit produs în pereții unei încăperi. Au fost chemați pompierii, dar până să ajungă focul a cuprins întraga încăpere. Ceilalți clienți din încăperile adiacente nu s-au grăbit să iasă până când nu a fost prea târziu, iar tot localul a fost învăluit în fum și luminile s-au stins. Atunci s-a instalat haosul.

6. Incendiul din Club Cromagnon, Buenos Aires, Argentina. Decembrie 2004: 194 de morți.

În Buenos Aires, Argentina, un incendiu a ucis 194 de persoane în clubul supraaglomerat Cromagnon Republic, după ce un foc de artificii a aprins spuma cu care era capitonat tavanul. Proprietarul clubului, Omar Chaban, a fost condamnat la 20 de ani de închisoare pentru provocarea incendiului şi pentru mită. Alte persoane au primit pedepse mai mici.

5. Incendiul din Club Rhythm Night, Natchez, Mississippi, SUA. Aprilie 1940: 209 morți.

Un incendiu izbucnit din cauza plantelor decorative agăţate de tavanul clubului Rhythm Night din Natchez, în statul american Mississippi, a ucis 209 persoane. Ferestrele localului erau blocate pentru a împiedica persoanele care voiau să intre pe furiş. Se spune că cineva aruncat un chibrit aprins, care a aprins o parte din decorațiunile care împodobeau căpriorii. Decorațiunile erau de origine vegetală și erau stropite cu insecticid care prin ardere a generat gaz metan. Întreaga clădire a fost scrum într-o oră.

4. Incendiul dintr-un Club din Fuxin, China. Noiembrie 1994: 234 de morți

La sfârșitul lunii noiembrie 1994 , un incendiu a izbucnit la Art Palace, discoteca din Fuxin (provincia Liaoning). Tinerii și adolescenți s-au dus să danseze duminică, iar un individ pe numele Xing Shengli a aprins o țigară și o bucată de ziar și a aruncat-o sub o canapea.

Pompierii s-au luptat minute în șir cu flăcările

Focul a omorât 234 de persoane, inclusiv pe Xing. Oficialii au declarat că cele mai multe victime au fost găsite îngrămădite lângă singura ieșire.

3. Incendiul din Club Kiss, Santa Maria, Brazilia. Ianuarie 2013: 236 de morți.

Un incendiu a provocat moartea a 236 de persoane la clubul Kiss din oraşul Santa Maria, din sudul Braziliei. Anchetatorii au afirmat că spuma antifonică de pe tavan a luat foc şi a emis gaze toxice care au ucis rapid participanţii la o petrecere studenţească.

2. Incendiul de Crăciun produs în clubul Luoyang, Henan, China, 25 decembrie 2000: 309 morți

Cea de a doua tragedie club de noapte din acest top sinistru s-a produs în China în 2000. Se pare că din cauza regimului comunist multe din informațiile cu privire la această tragedie au fost ascunse. Este o ciudățenie deoarece cauza a incendiului nu a fost una tipică pentru un incendiu produs într-un club / bar.

Clubul, înainte și după tragedie

În acest caz, clădirea Dongdu, situată în Luoyang (provincia Henan), a fost un magazin în centrul vechi a orașului. Clădirea avea, de asemenea, o sală de dans la etajul 4, unde a fost organizată o gală de Crăciun. Se pare că clubul nu ar fi operat legal. În clădire la etajele inferioare se efectuau renovări, iar focul ar fi fost declanșat accidental de o echipă de sudori.

1. Incendiul din Clubul Cocoanut Grove, Boston, Massachusetts. 28 Noiembrie 1942: 492 de morți.

Cel mai mare dezastru din istorie, produs de un incendiu într-un club de noapte, s-a întâmplat la Clubul Cocoanut Grove din Boston. Se întâmpla în timpul celui de-Al doilea Război Mondial în 28 noiembrie 1942. Ca și în cazul tragediei de la noi din București, era un week-end în care avea loc o sărbătoare - Ziua Recunostinței, și peste 1000 de oameni erau înghesuiți în interiorul clubului, a cărui campacitate era de mai puțin de jumătate. La un moment dat după ora 22, în Melody Lounge, ceva a aprins unele frunze de palmier artificiale (care era foarte inflamabil). Focul s-a extins rapid la decorațiunile de perete și tavan.

Locul unde s-a petrecut cea mai mare tragedie

Imediat s-a instalat panica, iar cei din club au încercat să iasă prin singura intrare din față, unde era o usa de rulment. Oamenii s-au îngrămădit în jurul ușii. Cu greu celelalte căi de evacuare au fost tăiate, scoase din șuruburi, sparte ferestre. Scena a fost dintr-un film de groază - oameni arși dincolo de recunoaștere, morți de la inhalarea fumului și respirație vapori toxici. Unele victime au fost găsite de pompieri stând cu băuturi în mână, fiind uciși de fum rapid.

Surse: oddculture.com; historia.ro, mediafax.ro

Coșmarul nu se mai termină. 63 de morți după „Tragedia de la Colectiv”... Video! 22 decembrie '89: Fuga Ceauşeştilor, eliberarea României...
Video recomandate
Episodul 13 al sezonului 12 Chefi la cuțite, din 20 septembrie 2023. Georgiana Maximov a gătit Burgeri vegetarieni cu cartofi dulci. Cum au jurizat chefii
Episodul 13 al sezonului 12 Chefi la cuțite, din 20 septembrie 2023. Georgiana Maximov a gătit Burgeri vegetarieni cu cartofi dulci. Cum au jurizat chefii Miercuri, 20.09.2023, 22:15
Parteneri Cât de des e recomandat să-ți speli sutienul. Sfaturi utile de la specialiști Cât de des e recomandat să-ți speli sutienul. Sfaturi utile de la specialiști Catine.ro Eduardo Santamarina reacționează în fața deciziei unuia dintre băieți de a-și schimba numele de familie. “Aproape în lacrimi” Eduardo Santamarina reacționează în fața deciziei unuia dintre băieți de a-și schimba numele de familie. “Aproape în lacrimi” Happy Channel Filmarea cu momentul exploziei uriașe de la Călimănești. S-a văzut de la 31 de km, din Focșani. VIDEO Filmarea cu momentul exploziei uriașe de la Călimănești. S-a văzut de la 31 de km, din Focșani. VIDEO Libertatea.ro Ce lucrări de pomină mai fac meseriașii români: "Pe principiul e în spate, nu se vede" Ce lucrări de pomină mai fac meseriașii români: "Pe principiul e în spate, nu se vede" Ziare.com Alexandra Stan, ipostaze fierbinţi cu alt bărbat! Cu cine l-a înlocuit pe George Puşcaş Alexandra Stan, ipostaze fierbinţi cu alt bărbat! Cu cine l-a înlocuit pe George Puşcaş AntenaSport Simona Halep, PRIMA REACȚIE după ce Serena Williams a ironizat-o cu privire la sentința de suspendare din tenis: „Aceste comentarii urâcioase la adresa mea...” Simona Halep, PRIMA REACȚIE după ce Serena Williams a ironizat-o cu privire la sentința de suspendare din tenis: „Aceste comentarii urâcioase la adresa mea...” Elle Anunț important al ANM! Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni. Temperaturile vor fi mai scăzute Anunț important al ANM! Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni. Temperaturile vor fi mai scăzute Spynews.ro Cum arată Brigitte Pastramă după ce și-a scos acidul din buze și a renunțat la genele false și extensiile de păr Cum arată Brigitte Pastramă după ce și-a scos acidul din buze și a renunțat la genele false și extensiile de păr BZI Noapte de groază la Iaşi! Un tânăr a fost omorât la o petrecere. Avea doar 20 de ani – EXCLUSIV, VIDEO, UPDATE Noapte de groază la Iaşi! Un tânăr a fost omorât la o petrecere. Avea doar 20 de ani – EXCLUSIV, VIDEO, UPDATE BZI Motivul pentru care Selly nu își mai cumpără haine de lux Motivul pentru care Selly nu își mai cumpără haine de lux Antenastars.ro Cremă de mascarpone și lime. Rețetă de cremă preparată la rece Cremă de mascarpone și lime. Rețetă de cremă preparată la rece HelloTaste.ro Horoscop 22 septembrie 2023. Racii își găsesc echilibrul, Scorpionii sunt orbiți de dragoste Horoscop 22 septembrie 2023. Racii își găsesc echilibrul, Scorpionii sunt orbiți de dragoste Antena3.ro NASA estimează că asteroidul Bennu s-ar putea izbi de Pământ. Când ar avea loc impactul cataclismic NASA estimează că asteroidul Bennu s-ar putea izbi de Pământ. Când ar avea loc impactul cataclismic useit Horoscopul zilei de 22 septembrie 2023. Taurii primesc o veste bună. Află ce se întâmplă cu zodia ta Horoscopul zilei de 22 septembrie 2023. Taurii primesc o veste bună. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine GALERIE FOTO | Cum arată apartamentele în cel mai nou complex al lui Ion Țiriac GALERIE FOTO | Cum arată apartamentele în cel mai nou complex al lui Ion Țiriac Wall-Street Carmen Brumă dezvăluie alimente care ajută la prevenirea osteoporozei Carmen Brumă dezvăluie alimente care ajută la prevenirea osteoporozei Kudika Care e numele din BULETIN al Andreei Marin. NIMENI nu a știut asta până acum Care e numele din BULETIN al Andreei Marin. NIMENI nu a știut asta până acum Playtech Unul dintre cei 4 morți în explozia din Vrancea se căsătorise în urmă cu doar trei săptămâni. Soția sa este însărcinată Unul dintre cei 4 morți în explozia din Vrancea se căsătorise în urmă cu doar trei săptămâni. Soția sa este însărcinată Redactia.ro Judeţul cu cel mai mare salariu: 9.015 lei brut Judeţul cu cel mai mare salariu: 9.015 lei brut Observator Sfaturile oferite de Anca Țurcașiu despre menopauză. De ce este important să accepți această schimbare în organism pentru a fi fericită Sfaturile oferite de Anca Țurcașiu despre menopauză. De ce este important să accepți această schimbare în organism pentru a fi fericită MediCOOL Tartă rustică cu legume multicolore și brânză de burduf Tartă rustică cu legume multicolore și brânză de burduf HelloTaste FOTO. Imagini interzise cardiacilor cu cea mai frumoasă fotbalistă din lume! Și-a făcut propriul calendar FOTO. Imagini interzise cardiacilor cu cea mai frumoasă fotbalistă din lume! Și-a făcut propriul calendar ProSport Moneda din România care valorează 470.000 de LEI. Vezi dacă o ai pe acasă Moneda din România care valorează 470.000 de LEI. Vezi dacă o ai pe acasă Gandul Primele imagini cu mama lui Vlad Pascu în duba Poliției. Cum arată Miruna după o săptămână de arest Primele imagini cu mama lui Vlad Pascu în duba Poliției. Cum arată Miruna după o săptămână de arest CanCan Metoda cangur: contactul piele pe piele. Beneficiile acestui tip de îngrijire  Metoda cangur: contactul piele pe piele. Beneficiile acestui tip de îngrijire  DeParinti DJ Project și Alina Eremia au făcut un remake al piesei „Privirea Ta”. Cum sună varianta reeditată a hitului din 2005 DJ Project și Alina Eremia au făcut un remake al piesei „Privirea Ta”. Cum sună varianta reeditată a hitului din 2005 ZUTV Descoperire fantastică în Egipt, plină de „comori și secrete”. Ce structură scufundată inedită au găsit experții Descoperire fantastică în Egipt, plină de „comori și secrete”. Ce structură scufundată inedită au găsit experții UseIT Chec cu prune și migdale. Desert aromat cu scorțișoară Chec cu prune și migdale. Desert aromat cu scorțișoară Hello Taste
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Video Mireasa sezonul 8, 21 septembrie 2023. Andrei, povestea șocantă despre pierderea tatălui său! Mireasa sezonul 8, 21 septembrie 2023. Andrei, povestea șocantă despre pierderea tatălui său! Joi, 21.09.2023, 16:57
x