Antena Căutare

„Am rămas ultimul să sting lumina”. Așa începe cel mai emoționant mesaj al unui tânăr postat pe Facebook

Miercuri, în jurul orei 8:00 dimineața, a fost postat un mesaj pe Facebook care a provocat diferite reacții. Tânărul care administrează pagina de Facebook Reportaje-Live a publicat un mesaj care vorbește despre condițiile din România și oferă ca exemplu chiar grupul lui de prieteni care ușor, ușor părăsesc țara singuri sau împreună cu familia, după ce s-au confruntat cu problemele din România.

Miercuri, în jurul orei 8:00 dimineața, a fost postat un mesaj pe Facebook care a provocat diferite reacții. Tânărul care administrează pagina de Facebook Reportaje-Live a publicat un mesaj care vorbește despre condițiile din România și oferă ca exemplu chiar grupul lui de prieteni care ușor, ușor părăsesc țara singuri sau împreună cu familia, după ce s-au confruntat cu problemele din România.

Mesajul începe așa: „Am rămas ultimul să sting lumina”. Apoi continuă cu povestea care l-a făcut să tragă un semnal de alarmă.

„Ieri au mai plecat niște prieteni definitiv din țară în Danemarca. Cu un copil după ei de clasa a doua. Nu știu limba și sunt conștienți că nu fug câinii cu covrigi în coadă dar au ales cu toate riscurile să plece”.

Acesta a dezvăluit că motivul principal este copilul lor. Că ei î;i doresc să îi ofere lui ceva mai bun și că dacă nu pleacă acum, după va fi prea târziu.

Dar aceștia nu sunt singurii prieteni de-ai lui care vor să plece din țară. „Un alt prieten a ajuns la urgență zilele trecute și a fost internat în spital. Este stricat singurul RMN vechi și nu îi pot face analizele iar CT nu este decât la privat și cu liste de așteptare de minim o săptămână. Degeaba medicii sunt foarte OK și fac tot posibilul dacă la unul dintre cele mai mari spitale din țară, nu merge un instrument de bază. A jurat de pe patul de spital că după ce scapă pleacă din România. Are o firmă de soft cu 16 angajați. La cum îl cunosc nu este o reacție de moment. Era unul dintre cei convinși să lupte aici”.

Alt prieten de-al lui a luat această decizie după ce s-a întors în România crezând că lucrurile se pot schimba și că cel mai bine este acasă. Însă o întâmplare l-a făcut să se răzgândească. „Unui alt prieten i-au venit copiii dintr-o tabără de la munte cu căpușe. Nu le-a văzut nimeni câteva zile sau nu i-a păsat. A dus copiii direct la urgență. La urgență doctorii au scos căpușele și au recomandat antibiotice. Pentru că zona se înroșise prietenul meu a întrebat dacă poate face undeva analize căpușelor pentru a vedea dacă sunt purtătoare de Borelia. Medicii au început să râdă "nu aveți unde să faceți o astfel de analiză, unde vă credeți domnule în Germania?". Chiar se întorsese din Germania să își facă un business aici de vreo 3 ani. Își va muta familia înapoi în Germania iar el va face naveta între sediul din Germania și ce va rămâne din cel din RO dacă va mai rămâne ceva și aici”.

După toate aceste exemple, tânărul s-a revoltat pe sistem și a început să critice alegerile pe care le-au făcut parlamentarii și să îndemne oamenii să se gândească bine ce anume vor vota la alegerile parlamentare.

„România este într-un uragan demografic și de valori de ani de zile și suntem chiar pe ultima sută de metri înainte de colaps. Alegerile parlamentare sunt ultimul glonț pe care îl avem și ultima șansă să schimbăm ceva”.

Postarea a strâns 2.300 de reacții, 486 de comentarii și 2.600 de distribuiri. Oamenii care îl urmăresc și-au povestit propriile experiențe în comentarii și i-au îndemnat și pe ceilalți să facă la fel.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Cazul Sorina: Judecătoria Slatina a respins cererea procurorului general prin care solicita ca Sorina să nu poată părăsi... Verdict în cazul Sorinei, fetița adoptată de o familie de români din SUA! Micuța poate părăsi țara cu soții Săcărin...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x