Antena Căutare

Ambarcatiunile de lux, "ancorate" in locuri speciale pentru a fi protejate de inghet

Au inceput sa dispara iahturile din portul Tomis. Proprietarii ambarcatiunilor de lux le-au "ancorat" in locuri speciale, in care frigul nu le poate atinge. Au invatat din experienta iernii trecute, atunci cand s-au trezit cu iahturile inghetate bocna in apele marii

Vara, iahturile sunt vedete. Turistii le admira si se fotografiaza langa ele. Vedete nedorite au fost insa si asta-iarna cand au inghetat in portul Tomis. O lectie scumpa pe care a invatat-o pe propria piele si Mihai, un tanar om de afaceri. Sofia, velierul sau de o suta de mii de euro a avut nevoie de reparatii seriose, dupa ce s-a topit gheata de pe el. Nu vrea sa faca aceeasi greseala de doua ori, asa ca acum l-a mutat intr-un loc sigur: in Portul Limanu ce ii va fi gazda mai bine de 6 luni de zile.

Locul il costa 1.700 de euro pe an. Nu e deloc putin, dar ambarcatiunea are parte de un tratament pe masura. Un adevarat masaj cu apa calda, adusa de o elice speciala, din adancime.

O alternativa pentru Mihai ar fi fost sa-si transporte ambarcatiunea in tari unde iarna e mai blanda: in Turcia sau in Grecia. E insa un mare inconvenient. Si nici cheltuielile nu sunt chiar mici. Spre exemplu, in Turcia, costurile pentru iernatul la cheu sunt de 3.000 de euro. Dar cine da zeci sau sute mii de euro pe un iaht, nu se mai uita la maruntis.

Viata pe mare e o pasiune scumpa, care prinde tot mai mult in randul oamenilor cu bani din Romania. Aproape fiecare om de afaceri din top 100 are macar un iaht. Iar moda a prins si la sportivi. Adrian Mutu si Gica Popescu au cheltuit si ei adevarate averi pe ambarcatiuni. Le au insa parcate in porturi exotice.

Agentiile de turism vor includerea bacsisului pe nota de plata... Casele vor intra in programul de reabilitare termica...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x