Antena Căutare

Ambasadorul Ungariei: Constitutia Romaniei sa prevada un stat multinational

Ambasadorul Ungariei in Romania, Oszkar Fuzes, a declarat ca nu exista un „razboi al steagurilor” intre cele doua tari. Diplomatul a precizat ca arborarea drapelului tinutului secuiesc este un „drept natural” al acestei minoritati, relateaza Antena 3.

Oszkar Fuzes este de parere ca articolul unu din Constitutia Romaniei ar trebui schimbat pentru a fi inlocuit termenul „stat national” cu „stat multinational”. ”Drepturile secuilor au fost incalcate. Sustin autonomia culturala si teritoriala. Art. 1 din Constitutie ar trebui sa prevada un stat romanesc multinational”, a declarat ambasadorul.

Diplomatul a precizat si ca isi asuma declaratiile secretarului de stat maghiar, Zsolt Nemeth, care a criticat autoritatile pentru ca ar interzice afisarea drapelui secuiesc in Covasna si Harghita si a adaugat ca guvernul maghiar asteapta ca tara noastra sa puna capat acestei agresiuni a simbolurilor.

”E vorba numai despre un drept natural al minoritatii secuilor din Romania care se bucura de simboluri nationale istorice si de identitate. Subliniez ca e vorba despre identitate. Nu este vorba despre o provocare, o capcana, e vorba numai despre identitatea nationala a secuimii”, a mentionat, Fuzes.

Romania va fi impartita in opt regiuni: Vezi aici componenta si capitala fiecareia!... Observator Special: Recreatia secolului XXI in invatamantul romanesc: sex si bataie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x