Live acumiUmor
Prime Time 20:00iUmor

Amenzi grele pentru lipsa măștilor! Acestea sunt obligatorii în șapte județe din România

Deși se găsesc greu pe piață și prețurile depășesc cu mult normalul unei măști de protecție, purtarea acestora devine obligatorie începând de miercuri şi în Timișoara. Măsura a fost adoptată și în alte șase județe din România, iar amenzile pentru nerespectarea măsurilor sunt usturătoare.

Amenzi grele pentru lipsa măștilor! Acestea sunt obligatorii în șapte județe din România

În județele Galați, Iași, Vaslui, Suceava, Timișoara, Hunedoara, Maramureș. Situaţiile obligatorii sunt legate de expunerea în spațiile publice, transportul în comun, magazine ori farmacii.

Cea mai proaspătă decizie este luată începând de astăzi în Timișoara

Orașul din România în care masca şi mănuşile devin obligatorii în spaţiile publice

„Pe teritoriul administrativ al municipiului Timișoara se instituie obligativitatea persoanelor de a purta mască și mănuși pe mijloacele de transport public și în spațiile închise ale structurilor închise publice și private în care se desfășoară relații cu publicul”, se arată în decizia CSU Timișoara, scrie Mediafax.

Vor exista trei zile în care nu se vor aplica amenzi.

Numărul total al deceselor provocate de coronavirus și informații despre fiecare persoană

Potrivit autorităților, pe post de mască pot fi folosite și eșarfe, pentru a existe un filtru între atmosferă și aparatul respirator (nas și gură).

Dezvăluiri din spitalul de la Suceava: "Pacienții simt cioburi de striclă în plămâni. Te taie în interiorul pieptului şi este foarte dureros să respiri"

Persoanele care nu poartă măşti sau mijloace similare de protecţie pot fi sancţionate de Poliţia Locală sau Poliţia Naţională cu amenzi de la 100 la 500 de lei sau cu avertisment.

Medicul român care a vindecat cei mai mulți pacienți cu COVID-19, avertisment care dă fiori reci

Este posibil ca primele măsuri să fie avertismentele, pentru ca oamenii să conştientizeze cât de importantă este protejarea împotriva răspândirii virusului COVID-19 prin toate mijloacele.

Recomandari