Live acumFilm: Trei barbati si un bebelus
Prime Time 20:00Chefi la cuţite

Amenzi uriașe pentru comercianți! Cei care vând alcool minorilor, sancționați cu 6.000 de lei 

Persoanele care servesc minorilor alcool în localurile publice, dar și cele care îl vând în magazine ori îl distribuie gratuit către cei care nu au împlinit vârsta majoratului vor fi sancționați drastic, potrivit unui proiect legislativ pus recent în dezbaterea senatorilor. 

Comercianții care vând alcool minorilor, sancționați cu 6.000 de lei

Conform acestui proiect, vânzarea de băuturi alcoolice în magazine către cei care n-au împlinit încă 18 ani va reprezenta o contravenție, faptă ce va putea fi amendată cu sume cuprinse între 3.000 și 6.000 de lei, potrivit avocatnet.ro.

De asemenea, pe lângă magazinele care vând alcool minorilor, vor putea fi amendate și unitățile autorizate să comercializeze băuturi alcoolice care oferă gratuit astfel de băuturi minorilor. Aici vorbim, printre altele, și despre restaurante, baruri, terase etc.

Mai mult, dacă magazinele, restaurantele sau barurile vor încalca aceste prevederi în mod repetat, se va aplica, pe lângă amendă, și măsura suspendării activității acestora pe o perioadă cuprinsă între 10 și 30 de zile.

În prezent, Legea nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice stabilește că reprezintă contravenție “servirea cu băuturi alcoolice, în localurile publice, a consumatorilor aflați în vădită stare de ebrietate, precum și a minorilor”. Pentru încălcarea acestei prevederi se pot aplica amenzi cuprinse între 500 și 1.500 de lei și, de asemenea, dacă aceasta este încălcată repetat, se poate stabili și suspendarea activității localului public pe o perioadă de până la o lună.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro