Antena Căutare

Ultimă oră! Amenzi uriașe pentru pensionari! Greșeala ce îi poate costa sute de lei

Pensionarii din România riscă să primească amenzi în cazul în care nu au un document asupra lor, altul decât talonul de pensie, atunci când se deplasează cu mijloace de transport public de suprafață.

Pensionarii din România riscă să primească amenzi în cazul în care nu au un document asupra lor, altul decât talonul de pensie, atunci când se deplasează cu mijloace de transport public de suprafață.

De acum, pensionarii bucureşteni care vor mai beneficieze de călătorii gratuite cu autobuzul, tramvaiul sau troleibuzul trebuie să aibă asupra lor cardul de călătorie emis de Societatea de Transport Bucureşti (STB).

Mai multe, pensionarii sunt obligaţi să valideze cardul de călătorie. Altfel, ei riscă să primească amenzi între 50 şi 500 de lei.

„Validarea fiecărei călătorii este necesară pentru a îmbunătăţi calitatea transportului public. Noi trebuie să ştim cine sunt călătorii şi care este numărul de călătorii pe anumite linii. Dacă pensionarii îşi validează cardul, noi o să ştim câţi sunt, pe ce linii şi la ce oră circulă", a explicat Brânduşa Raeceanu, purtător de cuvânt al STB.

Până la intrarea în posesie a cardului STB, ce poate fi obţinut de la orice ghişeu al societăţii de transport, pensionarii pot călători gratuit cu talonul de pensi şi cu actul de identitate.

Cardul pentru pensionari este valabil pe o durată de 12 luni, după care trebuie actualizat.

Pensionarii pot solicita şi un card de călătorie gratuită pentru un însoţitor. Acesta trebuie să aibă şi el domiciliul stabil în Bucureşti şi poate utiliza acest card doar atunci când călătoreşte împreună cu pensionarul care l-a declarat însoţitor.

Imagini cutremurătoare! Polițista din Botoșani care a murit în Germania, a fost condusă pe ultimul drum. Care a fost mot... Amenzi de peste 800 de lei pentru șoferii din România! Greșeala pentru care pot rămâne și fără certificat de înmatricula...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x