Antena Căutare

Amenzi usturătoare pentru șoferii care nu vor avea cauciucuri de iarnă!

Ne aflăm în plină informare meteo de răcire a vremii și ploi, astfel încât șoferii care Cauciucurile de iarnă nu au o dată exactă la care trebuie instalate, însă Poliția te amendează dacă circuli cu anvelope de vară pe un drum acoperit de polei sau în condiții de lapoviță

Cauciucurile de iarnă nu au o dată exactă la care trebuie instalate, însă Poliția te amendează dacă circuli cu anvelope de vară pe un drum acoperit de polei sau în condiții de lapoviță.

Codul Rutier îi obligă pe şoferi să aibă montate cauciucurile de iarnă atunci când carosabilul este acoperit de zăpadă. Potrivit Noului Cod Rutier, la art.100, aliniatul 6 se menţionează că este interzisă „conducerea unui autovehicul care are montate anvelope cu alte dimensiuni sau caracteristici decât cele prevazute în certificatul de înmatriculare sau înregistrare ori sunt uzate peste limita admisă”.

În caz contrar şoferii pot fi sancţionaţi cu maximum 20 de puncte de amendă, respectiv 2.500 lei (un punct de amendă = 125 lei), scrie capital.ro. Amenda minimă, în acest caz, va fi de 1.125 lei. De asemenea certificatul de înmatriculare va fi reţinut până când şoferul nu va face dovada montării cauciucurilor de iarnă.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET.

O educatoare a bătut crunt o fetiță de patru ani, pentru că nu ar fi ştiut să coloreze un copac!... Vărsătorii își doresc o schimbare în dragoste. Horoscopul zilei, 05 octombrie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x