Antena Căutare

Amnesty International acuza primarul din Baia Mare si Guvernul Romaniei de discriminare impotriva romilor

Organizatia pentru sprijinirea drepturilor omului, Amnesty International, il acuza pe primarul municipiului Baia Mare, Catalin Chereches de discriminare si abuz impotriva romilor, dupa ce acesta a declarat pentru eMaramures.ro ca se pregateste sa evacueze si sa darame locuintele ocupate ilegal de cateva sute de romi din oras.

"Cel tarziu saptamana viitoare vom demara actiunea de eliminare a celor de pe Craica, de pe Pirita, din Ferneziu, chiar de pe Horea, care nu sunt din Baia Mare si locuiesc ilegal in municipiul nostru. Numarul e de ordinul sutelor. Daca noi ne asumam acest cost social al pungilor de saracie - multi romi sau persoane defavorizate care primesc ajutoare - nu cred ca mai trebuie sa ii primim si pe cei din afara orasului"




"Din nou, autoritatile din Romania discrimineaza in mod deschis membrii comunitatii rome",

"Cand autoritatile evacueaza comunitatile de romi impotriva vointei lor, fara sa se consulte cu ei, fara sa-i avertizeze sau sa le ofere o alternativa in ceea ce priveste spatiul locativ, atunci se incalca tratatele internationale la care Guvernul Romaniei este semnatar"

"A evacua acesti oameni si a-i forta sa paraseasca locurile in care s-au stabilit este o violare a dreptului lor de libera circulatie. Autoritatile din Baia Mare trebuie sa initieze cat mai curand posibil un dialog cu aceste familii si sa le asigure alte spatii locative"

















Jurnalul
Fostul sef PNA, Ioan Amarie, cercetat penal pentru ucidere din culpa... Ministerul Muncii a publicat masurile de protectie sociala pentru iarna 2011/2012, in cazul consumatorilor vulnerabili...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x