Antena Căutare

AN ȘCOLAR 2018 - 2019. Ministerul Educației anunță schimbări. Ora de sport, înlocuită

An școlar 2018- 2019. Ministerul Educației anunță schimbări în noul an școlar. Elevii care sunt scutiți de la orele de educație fizică și sport vor face ore de .... sportul minții, și anume, șah.

AN ȘCOLAR 2018 - 2019. Ministerul Educației anunță schimbări. Ora de sport, înlocuită
an scolar 2018 2019

An școlar 2018- 2019. Ministerul Educației anunță schimbări în noul an școlar. Elevii care sunt scutiți de la orele de educație fizică și sport vor face ore de .... sportul minții, și anume, șah.

Potrivit Ministerului Educației, șahul va fi introdus în școli ca o alternativă pentru elevii care sunt scutiți din motive medicale să practice sportul. Hotărârea a fost luată de ministrul educației, Valentin Popa. Federația Română de Sah salută această inițiativă fără precedent în educație și anunță că deja 2.500 de profesori de educație fizică au fost pregătiți să predea și șahul.

Sahul introdus în școli ca o alternativă la orele de sport a fost aprobat prin hotărârea ministrului Educației Naționale, la Propunerea Federației Române de Șah.

„Anunţăm, cu satisfacţie, faptul că introducerea şahului în sistemul românesc de învăţământ are o nouă componentă. Ne referim la faptul că elevii scutiţi de efort la orele de educaţie fizică vor face şah. Legat de acest subiect, ministrul Educaţiei Naţionale, profesorul universitar Valentin Popa a răspuns luni favorabil solicitării formulate în acest sens de Sorin Iacoban, preşedintele Federaţiei Române de Şah, şi Ionuţ Dobronăuţeanu, preşedinte adjunct al Federaţiei Europene de Şah. Reamintim, în context, că pregătirea cadrelor didactice va fi făcută în colaborare cu Casa Corpului Didactic. Până în prezent, un număr de 2.500 de profesori de educaţie fizică şi sport au fost deja pregătiţi în acest sens”, se arată în comunicatul Federației, citat de Agerpres.

Așadar, elevii care vor absenta de la sport din motive medicale vor avea alternativa de a juca șah.

Imagini ȘOCANTE surprinse în România. Un nou NEGRU DE FUM a acoperit orașul!... Contestații Titularizare 2018. Când se încheie contestațiile. Se afișează REPARTIZAREA...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x