Live acum
Prime Time 20:30Burlacul

ANAF amenință cu amenzi de până la 20.000 de lei! A dat startul controalelor! Nimeni nu scapă

ANAF amenință cu amenzi de până la 20.000 de lei, după ce a început controalele în operaţiunea „casa de marcat electronică". Aproape un milion de firme trebuie să aibă case cu jurnal electronic, pentru a transmite rapoartele la Fisc. Însă, instituția nu şi-a respectat promisiunea, aparatele neputând fi încă legate la serverele Administraţiei Fiscale.

ANAF amenință cu amenzi de până la 20.000 de lei, după ce a dat startul controlelor în operaţiunea „casa de marcat electronică". Aproape un milion de firme trebuie să aibă case cu jurnal electronic, pentru a transmite rapoartele la Fisc. Însă, instituția nu şi-a respectat promisiunea, aparatele neputând fi încă legate la serverele Administraţiei Fiscale.

În ciuda acestui paradox, inspectorii vor împărţi amenzi uriaşe, de până la 20.000 de lei. De la patronii unor magazine mici, până la taximetrişti, mulţi se tem că vor fi nevoiţi să îşi închidă firmele.

Doar vânzătorii de ziare se numără printre puținele excepții, în rest toți cei care vând bunuri sau servicii și încasează bani, cash sau prin card, sunt obligați să aibă casă de marcat electronică. Inclusiv vânzătorii ambulanți sau taximetriștii.

„E nevoie de investiții pe zona de servere care imediat după aprobarea legii bugetului, estimăm noi că undeva la mijlocul anului 2019, vom putea să conectăm casele de marcat electonice cu jurnal către serverele noastre”, a spus Virgil Pîrvulescu, vicepreședinte ANAF.

Deși acum casele de marcat electronice sunt inutile, pentru că firmele declară datele la ANAF tot după sistemul vechi, inspectorii amenință cu amenzi de până la 20.000 de lei. Măsurile vor fi luate treptat.

Dacă nici la al doilea control firmele nu au casă de marcat electronică, activitatea lor poate fi suspendată, iar banii găsiți vor fi confiscați.

Recomandari