Live acum
Prime Time 20:30Burlacul

ANAF dă startul unui nou val de controale! Cine trebuie să se aștepte la aceste verificări

ANAF pregătește „controale antifraudă” la colaboratorii Uber şi Taxify, potrivit unui document oficial al Ministerului Finanţelor ce a fost redactat la începutul lunii.

ANAF pregătește „controale antifraudă” la colaboratorii Uber şi Taxify, potrivit unui document oficial al Ministerului Finanţelor ce a fost redactat la începutul lunii.

Controalele antifraudă pregătite de ANAF pentru colaboratorii Uber şi Taxify au fost dezvăluite de Profit.ro, care a obținut documentul oficial al Ministerului Finanţelor.

Potrivit documentului, la nivelul ANAF „au fost iniţiate demersuri pentru identificarea colaboratorilor entităţilor care facilitează servicii de tip ridesharing, urmând ca datele obţinute să fie analizate în vederea declanşării unor controale antifraudă pentru constatarea împrejurărilor în care au fost desfăşurate activităţile şi evaluarea eventualelor consecinţe de natură fiscală, contravenţională sau penală”.

Guvernul a anunţat recent că se pregăteşte să adopte în această săptămână o ordonanţă de urgenţă în domeniu, apreciată de avocaţi ca introducând reguli ce pot determina ieşirea Taxify şi Uber de pe piaţă, potrivit News.ro.

Companiile de ridesharing Uber şi Taxify (Bolt) au cerut săptămâna trecută Guvernului să amâne o potenţială Ordonanţ de Urgenţă ce poate duce la limitarea sau dispariţia serviciilor alternative de transport urban, în condiţiile în care industria serviciilor alternative de transport a contribuit cu zeci de milioane de euro la economia locală.

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) şi Federaţia Operatorilor Români de Transport (FORT) au organizat, în ultima perioadă, proteste în Bucureşti, reclamând că mult aşteptatele Ordonanţe de Urgenţă în domeniul transporturilor de pasageri, promise de Guvern, sunt blocate pe circuitul de avizare.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat că autorităţile nu vor să interzică activitatea firmelor precum Uber şi Clever, ci vor ca toată lumea să urmeze acceaşi legislaţie, pentru combaterea pirateriei.

Recomandari