Antena Căutare

ANAF bagă spaima în românii plecați la muncă în străinătate: “Vor să ne jupoaie de tot!”

O notificare de la ANAF i-a bãgat în sperieti pe vasluieni, în condițiile în care insituția a anunțat că va trimite înștiințări românilor datori la stat, până la finalul anului 2018.

O notificare de la ANAF i-a bãgat în sperieti pe vasluieni, în condițiile în care insituția a anunțat că va trimite înștiințări românilor datori la stat, până la finalul anului 2018.

Un bãrbat din judetul Vaslui, care lucreazã în Islanda, a primit o informare prin care trebuie sã depunã Declaratia unicã privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice. Indusi în eroare de mesajul publicat alãturi de fotografia notificãrii de la ANAF – “Vă bagă impozit că munciti în strãinãtate” – vasluienii au pornit o adevãratã revoltã la adresa institutiei, aruncând în aceasta cu critici, injurii si cuvinte obscene, scrie publicația locală vremeanoua.ro.

“Nu stiu de unde să mai scoatã bani”, “Vor să ne jupoaie de tot”, „Îsi bat joc de noi cum vor”, “Putori penale”, sunt doar câteva dintre reactiile oamenilor furioși, Vasluiul fiind printre județele cu cei mai mulți români plecați la muncă în străinătate.

Cum funcționează Declaratia unicã privind impozitul pe venit

Dacă o persoană lucreazã legal în afara tării, unde plãteste totodatã impozit pe venitul pe care îl obtine, precum si contributiile sociale, acesta nu va mai plãti si în România, însă va trebui să declare la ANAF cã acestea au fost deja plãtite, anexând totodată si dovada. Pentru ca oamenii să nu plăteascã de două ori, România are încheiate cu mai multe state conventii de evitare a dublei impuneri. Printre aceste tări se numără Italia, Spania, Islanda, Marea-Britanie, Danemarca, Germania, dar si multe alte tãri din Europa, Africa, Asia si America. Lista întreagã a acestor tări poate fi consultatã pe site-ul ANAF-ului, mai scrie sursa citată.

Neîndeplinirea obligatiilor fiscale se sanctioneazã cu amendă contraventională

Ce-i drept, nici în notificarea trimisă de ANAF lucrurile nu sunt explicate suficient de bine. Iatã ce scrie într-o astfel de adresă: “Stimate domn, vă aducem la cunostintã cã, potrivit evidentelor noastre, ati realizat venituri din Islanda si aveti obligatia depunerii Declaratiei unice privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice, pentru perioada 2017. Neîndeplinirea la termen a obligatiilor de declarare prevăzutã de lege se sanctioneazã cu amendă contraventională, prevăzută de art. 336 alin. (3) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedurã fiscalã, cu modificãrile si completãrile ulterioare. Nedepunerea declaratiei în termen de 15 zile de la primirea prezentei, atrage dupã sine stabilirea din oficiu a obligatiei de platã, potrivit art. 107 alin (1) din Legea nr. 207/2015, cu modificãrile si completările ulterioare”.

Foto: vremeanoua.ro

Elevii nu merg la ore din cauza zăpezii! Școlile din Botoșani au rămas goale... Colinde 2018. Cele mai frumoase colinde românești...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x