Analizele ADN vor fi reluate! Nu s-a putut identifica profil din probele recoltate de criminalişti

 

După aproape două săptămâni, legiştii au dat verdictul în cazul Caracal: nu s-a putut identifica profil ADN din probele recoltate de criminalişti. Rămăşiţele din liziera de lânga oraş au fost comparate şi cu profilul Luizei. Însă specialiştii nu pot spune dacă aparţin fetei de 18 ani, aşa cum a susţinut Gheorghe Dincă.

O noapte întreagă au aştept acest răspuns mama şi bunicii Luizei. Până la urmă, l-au aflat de la televizor. Pentru că dosarul a fost plimbat între instituţii şi a stat închis într-un sertar timp de 12 ore.

În raportul medico-legal scrie că probele recoltate în pădure aparţin unei persoane de sex feminin, cu vârsta cuprinsă între 15 şi 19 ani. Legiştii nu au putut să confirme, însă, dacă rămăşiţele aparţin sau nu Luizei Melencu.

"Având în vedere starea de calcinare excesivă a acestora, ca urmare a acţiunii factorilor fizico - chimici la care a fost supus materialul biologic osos, nu s-a putut evidenţia niciun profil ADN", se arată într-un comunicat.

Calcinarea oaselor înseamnă că probele au fost expuse la temperaturi foarte mari şi au degradat celulele din care poate fi extras ADN.

Pe lângă drama pe care o trăieşte familia Luizei de când a dispărut fata, părinţii şi bunicii au mai tremurat o noapte în aşteptarea unor rezultate pe care le-au aflat după aproape 15 ore. de la televizor.

Nici până acum familia nu a primit un telefon sau o comunicare în mod oficial. Iar azi-noapte, doar telefonul bunicului s-a aprins. Din nou.

Deşi au spus de mai multe ori că numerele de telefon ale Luizei apar unori disponibile, nici despre asta nu le vorbesc anchetatorii. Şi, dacă în cazul Alexandrei testele au fost mult mai rapide şi presiunea mult mai mare, acum. apopiaţii fetei, cred că medicii s-au grăbit în primul caz.

În tot acest timp, pe proprietatea lui Gheorghe Dincă, criminaliştii continuă cercetările. După zile întregi de tăcere, presupusul criminal a stat de vorbă cu anchetatorii. A susţinut că-i pare rău pentru ce a făcut, dar şi pentru minciunile pe care le-a spus. A plâns, susţin surse din anchetă. Gheroghe Dincă a afirmat că e dispus să plătească pentru faptele lui. Niciuna dinte aceste declaraţii nu a fost dată în scris.facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI