Live acumAcces Direct
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Anchetă a procurorilor după ce un bărbat nu a fost internat la Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin, deşi acuza deficienţe respiratorii majore / Ulterior, el a fost confirmat cu Covid-19

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin au început cercetările după ce un bărbat s-a prezentat în urmă cu o săptămână la Spitalul Judeţean, acuzând deficienţe respiratorii majore, iar cadrele medicale nu l-au internat, i-au prescris un tratament şi l-au trimis acasă. Ulterior, starea sa de sănătate s-a agravat, bărbatul fiind dus cu ambulanţa la spital şi fiind confirmat cu Covid-19.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin, în 29 martie a fost înregistrat un dosar penal pentru zădărnicire a combaterii bolilor. "În data de 29 martie, cu ocazia vizualizării unor reportaje în mass-media locală şi pe reţelele de socializare, din care rezulta faptul că la Spitalul Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin o persoană a fost depistată pozitiv cu virusul COVID-2019, lucrătorii de poliţie din cadrul Poliţiei Municipiului Drobeta Turnu Severin-Biroul de Investigaţii Criminale s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor”, se arată în comunicat. Anchetatorii au stabilit că, în 24 martie, un bărbat a fost transportat, cu ambulanţa, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin-Secţia Boli Infecţioase, întrucât prezenta deficienţe respiratorii majore. În urma consultului de specialitate cadrele medicale au decis să nu fie internat, fiind îndrumat să se deplaseze la domiciliu şi i s-a recomandat un anumit tratament medicamentos. Ulterior, în 26 martie, deoarece starea de sănătate i s-a agravat, bărbatul a solicitat ambulanţa, fiind transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin-Secţia Boli Infecţioase. De aici a fost retrimis la Secţia UPU, fiind testat pentru Covid-19. Deoarece rezultatul a fost pozitiv, bărbatul a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova. Procurorii continuă cercetările în acest caz.

Sursa : news.ro

Recomandari