Antena Căutare

Ancheta: Banca jefuita in 70 de secunde

Anchetatorii au arestat doi tineri pentru jaful de la Banca Transilvania, dar multe probe nu sustin invinuirea.

Cazul jafului armat de la Banca Transilvania reprezinta unul dintre cele mai controversate dosare aflate pe rolul Tribunalului Cluj. Pe 13 februarie 2009, doua persoane inarmate au jefuit o agentie bancara din cartierul Manastur, reusind sa fuga cu aproximativ 250.000 de lei.

Tot cam atatia bani au reusit sa cheltuiasca anchetatorii pentru elucidarea cazului, facand rost de probe stiintifice, cu scopul acuzarii a doi prieteni tineri, care locuiau chiar langa respectiva agentie bancara.

Si totusi, dosarul de urmarie penala prin care Bogdan Baciu si Andrei Hossu au fost trimisi in fata instantei este o colectie de vicii de procedura judiciara, astfel ca, chiar daca cei doi ar fi autorii jafului, avocatii lor au la indemana toate motivele sa "arunce in aer" dosarul.

Surprinzator, desi procesul celor doi este inca in desfasurare, totii martorii apararii au fost pusi sub invinuire pentru marturie mincinoasa! Ba mai mult, unii dintre martori au fost deja condamnati in prima instanta. Printre cei condamnati pentru marturie mincinoasa - desi vinovatia celor doi tineri nu a fost stabilita de instanta - se afla chiar mama unuia dintre tineri.

Inregistrarile video ale jafului nu au fost facute niciodata publice. Ele au fost prezentate inclusiv avocatilor apararii doar in instanta. Tocmai din cauza numeroaselor incertitudini pe care au reusit sa le adauge dosarului de urmarire chiar anchetatorii, incercam sa refacem filmul evenimentelor, pentru a sti cu totii despre ce vorbim.

Vineri, 13 februarie 2009. Ora 16:45. Forfota mare in agentia Bancii Transilvania din cartierul Manastur, din Cluj-Napoca. In banca se aflau opt angajati si sase clienti. Bancomatul tocmai fusese alimentat cu bani.

Functionarii agentiei deja se gandeau la cele doua zile libere din week-end in timp ce isi arhivau documentele din acea zi. Cu doar cateva minute inainte de a fi trase obloanele, in banca si-au facut aparitia doi tineri inarmati, cu fata acoperita de cagule. L-au amenintat scurt pe paznicul Sorin Ilie Budusan, pe care l-au si imobilizat, trantindu-l la pamant. Oamenii aflati in acel moment in banca au ramas inmarmuriti.

Tot articolul, in Jurnalul National

Foto: Jurnalul

VIDEO! Constanta: Sofer la un pas de linsaj, dupa ce a accidentat mortal un copil... Zeci de curse aeriene, anulate din cauza cetii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x