Căutare Live

Anchetă la Buzău, după apariţia unor înregistrări în care cadavrul unui urs împuşcat în baza unui aviz este târât, strâns de gât cu sfori şi stropit cu bere

Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a anunţat demararea unei anchete la Agenţia Judeţeană de Protecţia Mediului Buzău şi la Garda de Mediu, după apariţia în spaţiul public a unor imagini în care cadavrul unui urs, împuşcat în comuna Colţi, este stropit cu bere şi batjocorit de cei care l-au capturat.

urs impuscat

Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a anunţat demararea unei anchete la Agenţia Judeţeană de Protecţia Mediului Buzău şi la Garda de Mediu, după apariţia în spaţiul public a unor imagini în care cadavrul unui urs, împuşcat în comuna Colţi, este stropit cu bere şi batjocorit de cei care l-au capturat. Animalul teroriza localnicii din zona de munte a judeţului Buzău din anul 2015 şi a fost împuşcat, joi, după ce Ministerul Mediului a eliberat aviz pentru recoltarea animalului.

Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a anunţat, joi seară, pe contul său de Facebook, că vineri, la prima oră, o echipă de la Comisariatul General al Gărzii Naţionale de Mediu va descinde la Buzău pentru a ancheta modul în care a fost sacrificat ursul.

”Este inadmisibil!!!La prima oră a dimineţii, o echipă de comisari de la Comisariatul General al Gărzii Naţionale de Mediu va fi la Buzău. Vom cere inclusiv intervenţia organelor de cercetare penală! Iar Corpul de Control al Ministrului va verifica modul în care cei din Agenţia şi Garda judeţene şi-au îndeplinit atribuţiile. Le garantez vinovaţilor că vor plăti scump!”, a scris Graţiela Gavrilescu.

Joi, primarul comunei Colţi, Pavel Rădulescu, a anunţat pe contul său de Facebook că s-a reuşit împuşcarea ursului care teroriza din 2015 localităţile de munte ale judeţului Buzău. Pentru recoltarea animalului fusese emis aviz de la Ministerul Mediului, încă de la începutul lunii.

Odată cu anunţul prinderii animalului, primarul a postat şi câteva fotografii cu cadavrul ursului, dar şi un filmuleţ în care alesul local şi cei care-l însoţesc sunt bucuroşi că au împuşcat animalul şi se pozează cu el, asemenea unui trofeu.

”Luni, am mers la doamna prefect si am rugat-o să constituie echipe pentru prinderea ursului pentru că nu era decât un singur vânător. S-au constituit mai multe echipe şi a fost împuşcat pe Valea Sibiciului între Colţi şi Pănătău. Ursul avea în jur de 400 de kilograme. S-a respectat procedura şi a fost împuşcat în apropierea unei gârle, exact cum cere legislaţia. E un urs care ne terorizează din 2015, numai anul acesta ne-a omorât 7 oi, 3 miei şi 5 porci doar în comuna Colţi. Dar a dat lovituri şi în alte comune ale judeţului Buzău, oamenii ajunseseră să nu mai iasă din case odată cu lăsarea serii de teamă că vor da nas în nas cu ursul. A primit ce-a meritat, desi îmi pare rău de el, ne-a făcut multe probleme. A omorât animale, a distrus grajduri şi coteţe”, a declarant primarul comunei Colţi, Pavel Rădulescu.

Tot joi, în spaţiul public au apărut şi alte filmuleţe. În unul dintre ele, cadavrul ursului este târât, iar un bărbat toarnă bere peste el. În alte imagini, cadavrul ursului este legat de gât, iar mai multe persoane trag de sfori.

Gestul primarului şi al localnicilor a fost aspru criticat de reprezentanţii Federaţiei pentru Protecţia Animalelor şi Mediului, despre care spun că este o dovadă de „barbarie” şi ”cruzime”. Mai mult, ONG-ul condamnă şi Ministerul Mediului care a emis autorizaţia de vânătoare şi spun că erau alte soluţii care puteau fi luate în calcul şi care ar fi rezolvat problema localnicilor, dar ar fi salvat şi ursul.

Sursa: news.ro

Românii muncesc în străinătate, iar țara noastră se umple de muncitori pakistanezi! Câți muncitori străini urmează să vi... Lacrimi și durere în Botoșani! Un preot de 36 de ani a murit într-un grav accident rutier. Polițiștii au înghețat când a...
Ultimele știri