Antena Căutare

Anchetă la o şcoală din Buzău după ce o fotografie indecentă cu o elevă de clasa a VI-a a fost distribuită colegilor de colega sa de bancă

Inspectoratul Judeţean Buzău a dispus o anchetă la Şcoala generală nr. 1 din municipiu, după ce fotografie indecentă cu o fată de clasa a şasea a fost distribuită elevilor de colega de bancă a victimei. De asemenea, cazul a fost preluat de DIICOT.

Potrivit inspectorului general şcolar al IPJ Buzău, Florina Stoian, IŞJ a fost anunţat de acest caz de directorul Şcolii generale nr. 1 din Buzău, iar imediat a fost dispusă o anchetă.

Conform directorului şcolii 1 din Buzău, este vorba despre două colege din clasa a şasea, de 12 ani. Una dintre ele ar fi pretins pe internet că este băiat şi i-a cerut colegei să-şi facă fotografii indecente, fotografie ce i-a fost trimisă şi care ulterior a fost distribuită altor elevi ai şcolii.

Cazul a fost adus la cunoştinţa dirigintei clasei care a anunţat imediat conducerea şcolii.

”Vorbim despre două fetiţe. Diriginta a aflat de la copiii din clasă, iar aceasta mi-a adus la cunoştinţă. Au fost stabilite deja şedinţe cu psihologul şcolii, cu părinţii, copiii primesc consiliere psihologică pentru a nu fi afectaţi şi mai mult decât sunt deja”, a declarat directorul şcolii 1 din Buzău, Monica Gheorghe.

”Doamna director m-a anunţat, a pornit cercetarea disciplinară. Se oferă consiliere psihologică, atât copiilor cât şi părinţilor. S-a discutat cu părinţii. Pe această cale, atrag atenţia părinţilor copiilor care au telefoane să urmărească foarte atent ce poze şi ce site-uri accesează pentru că aceste fapte se petrec în afara orelor de clasă. La şcoală se ştie clară că nu au voie copiii cu telefoanele”, a declarat şeful IŞJ Buzău, Florina Stoian.

Cazul a fost preluat de DIICOT, fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii de pornografie infantilă, cercetările fiind desfăşurate in rem.

Sursa : news.ro

Cazul Caracal: Alexandru Cumpănașu, decizie de ultimă oră: ”Au plâns destul verișorii mei!”... Numire la conducerea Autorităţii Naţionale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii - Maria Mădăl...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x