Antena Căutare

Ancheta la spitalul CFR 2: Seful sectiei de ginecologie, demis

UPDATE 13.30: La Spitalul CF 2 continua sa cada capete. Dupa ce seful Sectiei de Ginecologie a fost pus pe liber, inca trei medici, tot sefi de sectie, au fost demisi in urma anchetei interne declansata dupa ce doua femei tratate acolo au facut infectii care le-au pus viata in pericol. Si procurorii urmaresc cazul, dar nu pot inteveni pana cand nu vor fi terminate anchetele medicale.

Medicul Cristian Gherase, seful sectiei de ginecologie a spitalului CFR 2, a fost demis in urma neregulilor constatate in cadrul anchetei declansate la unitatea respectiva.

Decizia de a-l concedia pe Cristian Gherase a fost luata in urma anchetei interne desfasurate in spital. Medicii au gasit mai multe nereguli legate de sterilizare in salile de operatie, cat si in sectiile de Ginecologie si neonatologie.

Cazul de la spitalul CFR 2 este si in atentia Ministerului Sanatatii, care desfasoara propria ancheta pentru a stabili vinovatii.

Doua femei au infectate in sala de operatie a spitalului CFR 2. Amelia Antoniu, prim-solista Teatrului de Opereta din Bucuresti si Alice Roxana Preda au contractat in spital bacili gram negativ, potrivit rezultatelor preliminare.

Starea de sanatate a Ameliei Antoniu s-a ameliorat. Ea a fost deconectata de la aparate si respira doar cu masca de oxigen. Cealalta pacienta adusa de la Spitalul CFR 2, Roxana Preda, este, insa, intr-o situatie critica.

Surse medicale spun ca cele doua femei au fost infectate cu bacili gram negativ. Acesta este prezent in apa, uneori pe piele si in tubul digestiv si poate provoca infectii grave, mai ales in spitale, in cazul persoanelor cu imunitate scazuta.

O a treia femeie operata in spitalul CFR 2 a fost transferata la spitalul Floreasca dupa ce au aparut complicatii post-operatorii. Pacienta in varsta de 38 de ani a fost internata joi dimineata in urma unei complicatii post-operatorii.

Sectiile de Ginecologie si Neonatologie de la spitalul CFR 2 raman in continuare inchise, pentru a se evita producerea unor incidente asemanatoare.

Ciomu, doctorul care i-a taiat organul genital unui pacient, poate profesa din nou... 6/49: De duminica poti castiga bani si cu 3 numere ghicite!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x