Antena Căutare

Ancheta: O tanara a avortat spontan din cauza patronului

Conducerea unei fabrici din Oradea este anchetata, dupa ce o angajata sustine ca a avortat pentru ca seful ei nu a lasat-o sa se duca la spital. Tanara, in varsta de 21 de ani, spune ca nu a fost lasata sa mearga la Urgente atunci cand a anuntat ca ii este rau si ca din aceasta cauza a suferit un avort spontan.

"M-am dus la serviciu, ca de obicei. Nu stiam ca sunt insarcinata. Vinerea trecuta, pe la ora 8.00, l-am anuntat pe maistru ca ma doare burta si imi este rau si sa imi cheme un taxi, sa ma duc la spital, dar nu m-a lasat, ca nu mai era om pe banda", a declarat Felicia Tomuta.

Tanara a povestit ca, trei ore mai tarziu, dupa ce a inceput sa sangereze abundent, colegii sai au chemat ambulanta. Aceasta a fost transportata de urgenta la maternitatea din municipiu.

"La spital am aflat ca sunt insarcinata, dar medicul care era de garda mi-a spus ca este prea tarziu si ca in proportie de 90 % voi pierde copilul".

In cele din urma, medicii au fost nevoiti sa intrerupa sarcina, iar tanara a stat internata cinci zile in spital.

Inspectoratul Teritorial de Munca Bihor (ITM) a inceput o ancheta la o fabrica de incaltaminte din Oradea la care lucra tanara. "Suntem in cursul unei verificari, ancheta este in curs de derulare. (...) Este greu de spus ce sanctiuni ar putea fi aplicate angajatorului. A declarat seful ITM Bihor, Simona Iancu.

Reprezentantii firmei de incaltaminte au declarat ca vina nu apartine in niciun fel companiei.

"Tinem sa precizam ca doamna Tomuta nu a anuntat societatea inainte de incident de nicio problema medicala sau de o eventuala stare de graviditate (...) Societatea a actionat in mod legal raportat la nefericitul incident si nu se considera culpabila in niciun fel de cele intamplate", a declarat avocatul companiei.

1 Mai: Romanii au luat cu asalt statiunile bulgarilor... Adeptii lui Bivolaru sunt gata de 1 Mai...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x