Antena Căutare

Ancheta "ROantanamo", invocata de europarlamentari! Parlamentul European recomanda Romaniei sa investigheze in detaliu existenta unei inchisori CIA

Parlamentul European recomanda Romaniei sa investigheze in detaliu zborurile secrete si existenta unei inchisori a CIA, parte a programului global impotriva terorismului. Iar investigatia "ROantanamo", difuzata de Observator, este invocata de europarlamentari in raportul adoptat astazi la Strasbourg. Solicitarea vine la un an de la votul parlamentarilor europeni in care se solicita Parchetului General deschiderea unei anchete penale la Bucuresti.

"Am oferit sprijin logistic, dandu-le posibilitatea sa se desfasoare. Ei au cunoscut ce fac, ei ne spuneau doar spatiile. Ma intelegeti? In rest, nu cunosc, nu cred ca a fost asa ceva, ca partea romana sa fie implicata in ce faceau ei". Aceasta declaratie difuzata de Observator la inceputul anului, prin care Ioan Talpes recunostea deschis sprijinul oferit CIA in programul inchisorilor si a zborurilor secrete, a fost invocata de europarlamentari astazi, cand au cerut Romaniei sa redeschida o ancheta serioasa pe aceasta tema.

Lituania, care detine presedintia, a fost acuzata, la fel si Romania, Polonia, Finlanda, Marea Britanie, Italia.

De altfel, parlamentarii europeni invoca dezvaluirile din serialul "ROantanamo" difuzat la inceputul anului de Observator, in cooperare cu Centrul Roman pentru Jurnalism de Investigatie.

Actiunile minutioase de investigatie difuzate pe canalul de televiziune romanesc Antena 1, in aprilie 2013, au prezentat indicatii suplimentare referitoare la rolul central al Romaniei in cadrul retelei de inchisori.

Si declaratiile Noricai Nicolai acordate Observatorului, prin care recunostea slabiciunile anchetei sale parlamentare, au fost invocate de actualii sai colegi.

Serialul "ROantanamo" v-a dezvaluit, in exclusivitate, la inceputul anului, detalii despre programul CIA derulat pe teritoriul Romaniei si altor state europene incepand cu anul 2003, locatia unui centru secret operat doar de agentii americani langa aeroportul Baneasa, zeci de zboruri secrete pe aeroporturile romanesti si vizite secrete ale unor inalti oficiali americani.

Luna trecuta, fostul consilier prezidential a fost audiat la Parchetul General in legatura cu programul secret al Statelor Unite.

EXCLUSIV / Camera ascunsa! Cat costa o nastere in maternitatile de stat din Romania ... Pauzele lungi si dese, cheia marilor succese! Doi muncitori ieseni dorm nestingheriti in timpul programului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x