Antena Căutare

Ancheta-șoc! Substanțe cancerigene în școli?

Mere din Polonia, cum sunt cele despre care șeful ANPC spunea ca ar fi tratate cu o substanță toxică, ajung pe băncile elevilor din România.

Mere din Polonia, cum sunt cele despre care șeful ANPC spunea ca ar fi tratate cu o substanță toxică, ajung pe băncile elevilor din România.

Frcutele poloneze care ajung în școli sunt cumpărate de Consiliul Județean. Deși Dâmbovița asigură 13% din producția de mere din România, producătorii locali nu s-au calificat când s-au făcut contractele de furnizare.

Au reușit să intre pe piață firme din Polonia, însă despre care se știe că tratează fructele cu imazalil, o substanță care are rol de conservare, cdar care provoacă mutații la nivel celular și este cancerigenă.

Consiliul județean a ales firma poloneză pentru că poate asigura fructe tot timpul anului. Conservantul folosit este unul dintre motivele pentru care are această capacitate.

Livezile de unde se cultivă celebrele mere de Voinești, ce se află la numai 30 de kilometri de Târgoviște, dar producătorii locali spun că nu au infrastructură pentru contracte mari cu statul.

Specialiștii avertizează că soluția aleasă de autorități s-ar putea dovedi dezastruoasă pentru sănătate, în special în cazul elevilor.

Polonia asigură peste 70% din merele importate în România. Uniunea Europeană a alocat României aproape șapte milioane de euro pentru achiziționarea de fructe și legume în anul școlar 2018-2020. Bani care, în loc să ajungă la producătorii locali se duc în mare parte la furnizorii de peste hotare.

Sebastian Dobrincu îți dezvăluie cum să faci un milion de euro. Șeful Facebook l-a vrut în echipa lui... Și-a făcut tatuaj într-o zonă "neobișnuită": "O să mori de durere", i s-a spus. Tânăra din Iași a aj...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x