Antena Căutare

Țara europeană care impune masca obligatorie inclusiv pentru copii. Cetățenii trebuie să o poarte în spațiile publice deschise

În Andorra, purtarea măştii a devenit obligatorie de miercuri. Oricărei persoană de peste zece ani i se impune purtarea măștii în spaţiile publice, după o reapariţie a cazurilor de COVID-19, informează AFP, preluat de Agerpres.

Țara europeană care impune masca obligatorie inclusiv pentru copii. Cetățenii trebuie să o poarte în spațiile publice deschise
Țara europeană care impune masca obligatorie. Inclusiv copiii de peste zece ani trebuie să o poarte în spațiile publice deschise

Guvernul din Andorra a publicat dimineaţa un decret în acest sens, care prevedea, pentru încălcare o amendă de 100 de euro, majorată la peste 1.000 de euro în caz de recidivă.

Măsura a fost impusă după raportarea a şase cazuri noi de COVID-19 de la începutul săptămânii, în contextul în care acest microstat situat în Pirinei, între Franţa şi Spania, nu înregistrase nicio contaminare din luna iunie.

Guvernul a prelungit starea de alertă cu 30 de zile, din 17 iulie


Această reapariţie a contaminărilor a stârnit îngrijorări în sectorul hotelier, unde eticheta "Covid free" era folosită pentru a atrage turiştii şi vizitatorii transfrontalieri.

Obligaţia de a purta mască pe drumurile publice şi în spaţiile publice deschise şi închise este însoţită de o limitare la 50% a capacităţii în transportul public.

VIDEO | Camera ascunsă: Toaletele din Vama Veche, focare de infecţie. Containerele în care intră oamenii sunt într-o mizerie cruntă



Andorra, care şi-a redeschis graniţele la 1 iunie cu Franţa şi la 21 iunie cu Spania, a înregistrat până în prezent 52 de decese cauzate de noul coronavirus. Între lunile martie şi iunie, principatul a primit ajutorul unei misiuni formate din 39 de medici şi infirmieri din Cuba, dintre care doi au solicitat azil politic în Europa.

Două surori din Ploiești, de negăsit de patru zile. Părinții lor se tem de ce e mai rău: ”Vă rugăm, ajutați-ne să dăm de urma lor!”



Epidemia de coronavirus a sufocat economia principatului, care depinde de comerţul transfrontalier şi de turism, provocând o creştere a şomajului şi ameninţându-i pe cei circa 78.000 de locuitori ai săi cu o puternică recesiune.

„Mâncați liniștiți! Meniul nu s-a dezumflat excesiv!”. Unul dintre cele mai populare lanțuri de restaurante, preocupat d... Premierul bulgar Boiko Borisov a cerut demisia miniştrilor Finanţelor, Economiei şi Internelor, pe fondul protestelor an...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x