Antena Căutare

Andrei Placinta, condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendare pentru tentativa de omor si ultraj

Andrei Placinta a fost condamnat de Tribunalul Bucuresti, la trei ani de inchisoare cu suspendare. Fiul senatoarei Sorina Placinta a fost inclupat pentru tentativa de omor, talharie si ultraj contra bunelor moravuri, in cazul incidentului petrecut in 6 decembrie 2010.

Decizia Tribunalului Bucuresti poate fi atacata cu recurs.
Martorul cheie in acest caz, Nicolae Stan, a murit in urma cu doua luni.


Pe latura civila, instanta a luat act de faptul ca Spitalul Universitar a fost despagubit anterior, astfel ca a respins actiunea unitatii sanitare.

Totodata, instanta a constatat ca victimele lui Andrei Placinta nu s-au constituit parti civile in proces, astfel ca nu a fost obligat la plata unor despagubiri in cazul acestora.

Razvan Andrei Placinta a fost trimis in judecata la inceputul lunii iunie 2011, de catre procurorii Parchetului Capitalei, care-l acuza de tentativa de omor calificat, talharie, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice, in legatura cu un incident petrecut in 6 decembrie 2010, pe strada Berzei din Capitala.

Procurorii au stabilit ca, pe fondul unor neintelegeri cu prietena sa, Andrei Placinta a lovit-o pe aceasta si a deposedat-o de un telefon mobil iar ulterior s-a urcat cu picioarele pe capota si plafonul autoturismului tinerei, pe care l-a deteriorat, indoind capota si spargand luneta.

In momentul in care in apararea fetei au intervenit doi barbati, Andrei Placinta, aflat la volanul unui autoturism marca Renault, s-a urcat de mai multe ori cu masina pe trotuar, cu intentia vadita de a-i lovi. In aceste conditii, in timp ce incerca sa tina cu mainile de capota masinii, unul dintre barbati a cazut in fata autoturismului iar Andrei Placinta, prin manevre succesive in fata si in spate, a trecut peste el, provocandu-i mai multe leziuni traumatice ce au determinat internarea la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti si au necesitat, pentru vindecare, 40-45 de zile de ingrijiri medicale.

Procurorii au stabilit ca un alt barbat, ramas neidentificat, a folosit un pistol cu bile de cauciuc, cu care a tras mai multe proiectile asupra lui Andrei Placinta, in incercarea de a determina incetarea actiunilor violente ale acestuia.

Craiova: Un bebelus a fost gasit mort intr-o ghena de gunoi... Incep licitatiile pentru inchirierea plajelor de pe litoral...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x