Cum aleg românii numele copiilor lor? Andrei şi Maria sunt prenumele cel mai frecvent alese de părinţi

Şi nu este de mirare, în condiţiile în care mare parte dintre români se declară credincioşi. De altfel, cele mai populare prenume din ţara noastră rămân cele de sfinţi, chiar dacă în ultimii ani au început să fie la modă numele împrumutate.

De asemenea, majoritatea românilor preferă să dea copiilor două prenume, în timp ce un procent mic alege chiar 3 prenume pentru noul membru al familiei.

Românii aleg numele tradiţionale. Este tendinţa ultimilor ani, iar începutul lui 2020 nu face excepţie. Ca şi acest tată, mulţi părinţi din zona Moldovei aleg să-şi boteze fiicele, Ioana. Unul dintre prenumele cel mai des înregistrate în anul care a trecut. Trusou botez

Explicaţia este simplă. Românii cred că dacă îşi botează copilul Alexandru, Ştefan sau Maria, acesta va fi protejat. Iar în cazul unora, alegerea numelui de sfânt vine şi ca o formă de recunoştinţă. Sau este o consecinţă a faptului că bebeluşul se naşte în preajma unei sărbători.

Chiar şi când nu aleg unul din numele cele mai populare, părinţii se îndreaptă din ce în ce mai des către prenumele tradiţionale româneşti. Nu uită însă nici de cele străine. Şi când nu se pot decide la unul sau două, aleg trei prenume pentru noul venit.

Conform unui studiu similar, în topul prenumelor cel mai frecvent alese de Clujeni sunt tot Andrei şi Alexandru în cazul băieţilor, şi Maria în cazul fetelor.

Fosta dădacă a Prințului William și Prințului Harry va primi despăgubiri semnificative din cauza interviului Prințesei Diana. Ce i s-a întâmplat lui Tiggy Legge-Bourke
Tiggy Legge-Bourke, fosta dădacă a Prințului William și Prințului Harry, va primi...
Horoscopul zilei de 25 septembrie 2021. Balanțele trebuie să fie sincere cu cei din jur. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 25 septembrie 2021 aduce câteva schimbări în viața nativilor din zodia...
Parteneri
Budincă de tapioca cu lapte de cocos și piure de mango
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert fin, elegant și răcoritor pentru a-i surprinde pe cei dragi, îți recomandăm rețeta de budincă de tapioca cu lapte de cocos și mango. Vei cuceri gustul celor dragi cu un desert exotic și foarte atractiv prin aspectul deosebit al perlelor de tapioca.
Catine.ro
Ultimele știri