Antena Căutare

Angajat al unei fabrici de parbrize din Buzău, confirmat cu coronavirus/ Activitatea fabricii, sistată pentru dezinfecţie

Activitatea de producţie a unei fabrici de parbrize auto din municipiul Buzău, cu sute de angajaţi, a fost sistată, vineri, după ce un angajat identificat cu febră mare la triajul zilnic a fost confirmat cu coronavirus la un laborator privat. În total, 19 buzoieni au fost confirmaţi cu Covid-19 în ultimele 24 de ore, între aceştia fiind mai multe cadre medicale.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Buzău au mers, vineri, la fabrica de parbrize unde au declanşat o anchetă epidemiologică şi au dispus oprirea producţiei pentru realizarea unei dezinfecţii riguroase, urmând ca activitatea să se reia începând de sâmbătă.

În urma anchetei epidemiologice, DSP a identificat trei persoane care au intrat în contact direct cu angajatul diagnosticat cu COVID-19, care au fost izolate la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile. De asemenea, DSP a stabilit ca activitatea fabricii să nu fie suspendată, urmând ca starea de sănătate a angajaţilor să fie monitorizată zilnic şi, în cazul în care apar simptome în cazul vreunui angajat, autorităţile sanitare vor fi informate.

Bărbatul confirmat cu coronavirus are 55 de ani şi era şeful mecanicilor din fabrica de parbrize, având în suboordine oameni din toate schimburile.

În total, 19 buzoieni au fost confirmaţi cu Covid-19 în ultimele 24 de ore, potrivit datelor Direcţiei de Sănătate Publică. Este vorba despre pacienţi între 37 şi 79 de ani.

Printre cazurile raportate vineri, se regăsesc două paciente de 55 si 60 de ani, personal auxiliar în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău, respectiv în cadrul Spitalului Municipal Râmnicu Sărat, doi medici de 63 şi 54 de ani din Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău şi dintr-o clinică privată de oftalmologie, doi pacienţi oncologici şi alte persoane care au ajuns cu simptome la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău şi au fost izolate.

Numărul de buzoieni infectaţi cu coronavirus de la debutul epidemiei este de 253, din care cinci şi-au pierdut viaţa, iar alţi 139 au fost vindecaţi şi externaţi. Vineri, în judeţul Buzău se află în centrele de carantină instituţionalizată 32 de persoane, iar 1.605 sunt în izolare la domiciliu.

Sursa : news.ro

România, lovită de furtuni violentă și bucăți mari de gheață. Oamenii, avertizați prin RO-ALERT să rămână în case: ”Vrem... Peste 170.000 de absolvenţi ai clasei a VIII-a s-au înscris pentru a susţine Evaluarea Naţională, care începe luni...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x