Live acumObservator 19
Prime Time 20:30Animatie: Neinfricata Mulan (SUA 1998)

Angajată a Ministerului Sănătății, confirmată cu coronavirus! Este internată la Iași

Femeia de 41 de ani internată la Iaşi şi confirmată cu coronavirus, după ce s-a întors din Dubai, este o angajată a Ministerului Sănătăţii, a anunțat Grupul de Comunicare Strategică. Iniţial s-a anunţat că femeia lucrează în judeţul Mureş.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, pacientul 92, adică femeia de 41 de ani internată în Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, care s-a întors din Dubai în 8 martie şi a fost confirmată pozitiv în 13 martie este un angajat al Ministerului Sănătăţii şi nu o persoană din judeţul Mureş.

„Această eroare din comunicarea iniţială a fost posibilă dintr-o confuzie în interpretarea acronimului instituţiei Ministerului Sănătăţii şi cel folosit pentru judeţul Mureş. Menţionăm că, în prezent se află în curs o anchetă epidemiologică pentru stabilirea contacţilor şi recoltarea probelor, la fel ca la fiecare caz depistat pozitiv", arată sursa citată.

Contacţii direcţi ai persoanei se află în autoizolare la domiciliu.

În cadrul Ministerului Sănătăţii au mai fost luate şi alte măsuri pentru prevenirea şi limitarea răspândirii COVID-19: a fost limitat programul cu publicul şi au fost stopate audienţele pentru o lună de zile, au fost distribuite măşti şi produse dezinfectante pentru mâini şi suprafeţe. La intrarea în instituţie sunt completate chestionarele pentru monitorizare.

GCS a aminti că rezultatele testelor ministrului Sănătăţii, Victor Costache,şi secretarului de stat Nelu Tătaru sunt negative.

Recomandari