Antena Căutare

Angajaţii AT&T au primit mită pentru a instala malware

Un pakistanez a mituit angajaţii operatorului american AT&T cu peste 1 milion de dolari, pentru ca aceştia să instaleze malware în reţea şi să deblocheze peste 2 milioane de dispozitive mobile.

DoJ (Department of Justice) a pus sub acuzare un cetăţean pakistanez care a mituit mai mulţi angajaţii AT&T, cărora le-a cerut să instaleze malware şi hardware neautorizat în cadrul reţelei de comunicaţii.

Muhammad Fahd, în vârstă de 34 de ani, le-a plătit peste 1 milion de dolari mai multor angajaţi AT&T din Bothell, Washington.

Pakistanezul a pus la cale o schemă care a început în aprilie 2012, când mituia angajaţii AT&T să deblocheze iPhone-urile vândute de operator, pentru ca acestea să poată fi folosite şi în alte reţele.

Angajaţii erau contactaţi printr-un apel telefonic şi prin intermediul aplicaţiilor de chat. Aceştia primeau o listă de coduri IMEI pe care le deblocau pentru o sumă de bani. Banii erau livraţi în contul personal sau cash.

Din 2013, Fahd a trecut la nivelul următor, cerându-le angajaţilor mituiţi să instaleze malware în call center-ul din Bothell. Malware-ul colecta date despre infrastructura operatorului.

Apoi, a fost folosit un al doilea malware, care folosea datele colectate de primul malware, pentru a debloca automat telefoanele din reţea, fără interacţiunea angajaţilor, dar pe baza datelor de autentificare ale acestora.

Cel mai “receptiv” dintre angajaţii operatorului american a primit în total de la Fahd 428.500 dolari, conform DoJ.

Pakistanezul a fost arestat în Hong Kong în luna februarie şi a fost adus în Statele Unite pe 2 august. Acesta poate petrece până la 20 de ani în închisoare, dacă va fi găsit vinovat.

Pierderile AT&T ca urmare a acţiunilor lui Fahd sunt estimate la 5 milioane de dolari pe an în perioada 2012-2017.

Sursa : news.ro

Trupul fetiţei de 8 ani care s-a înecat săptămâna trecută a fost găsit în râul Siret... Peste 120 de poliţişti şi jandarmi din Hunedoara, mobilizaţi pentru un răpit, în urma unui apel fals la 112...
Culoarea spirituală, divină și vindecătoare pentru fiecare zodie. Ce spun specialiștii
Dacă vrei să afli care este culoarea spirituală, divină și vindecătoare pentru fiecare...
Horoscopul zilei de 3 iunie 2023. Gemenii au așteptări de la viitorul lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 3 iunie 2023 spune că nativii din zodia Gemenilor au așteptări mari de la...
Parteneri
Motivul pentru care credem în horoscop. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x