Antena Căutare

Angajații care au rămas în șomaj tehnic își vor primi banii în 15 zile. Anunțul de ultimă oră făcut de ministrul Muncii 

Angajații care au intrat în șomaj tehnic vor primi panii de la stat în cel mult 15 zile de la depunerea listei cu angajați, potrivit anunțului făcut de Violeta Alexandru, ministrul Muncii. Acest termen a fost redus la jumătate, față de cel prezent. 

Angajații care au rămas în șomaj tehnic își vor primi banii în 15 zile. Anunțul de ultimă oră făcut de ministrul Muncii

În cadrul unei conferințe de presă, ministrul Muncii a anunțat că a schimbat legea prin ordonanță de urgență, astfel încât firmele care vor depune vor depune la AJOFM documentele pentru angajații intrați în șomajul tehnic vor primi banii de la stat în termen de cel mult 15 zile de la depunerea listei cu angajați, față de 30 de zile cum spune acum legea.

Cine sunt cei care primesc bani de la stat

Șeful Cancelariei Premierului, Ionel Dancă, a făcut o serie de precizări privind firmele care vor beneficia de bani de la stat, dar și condițiile în care se vor acorda banii.

"Toți angajatorii care au suspendat contractele de muncă după suspendarea stării de urgență. Fie că vorbim de întrinderi mici și mijlocii, companii mari sau întreprinderi individuale care au angajați cu contract de muncă.

Perioada pentru care se aplică această facilitate este perioada stării de urgență, adică 16 martie, cu posibilitate de prelungire. Facilitatea se acordă pentru zilele aferente stării de urgență. Ajutorul de șomaj tehnic va fi decontat de stat de la 16 martie la 31 martie. Contractele suspendate înainte de intrarea în stare de urgență contractele se vor deconta doar parțial, pe perioada stării de urgență", a declarat Dancă.

Pandemie de coronavirus în România. Nelu Tătaru confirmă: "Vor veni săptămâni și mai grele"... "Medicii cu simptome ușoare de coronavirus vor continua să trateze pacienți!" Nelu Tătaru, noul Ministru al Să...
Legume bogate în fibre pe care e indicat să le consumi, potrivit specialiștilor
Consumul de legume aduce o mulțime de beneficii pentru sănătate. De asemenea, poate fi o...
Horoscopul zilei de 7 iunie 2023. Berbecii sunt sfătuiți să se concentreze pe carieră. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 7 iunie 2023 spune că Berbecii sunt sfătuiți să se concentreze pe...
Parteneri
Coșulețe de cartofi Duchesse cu ciuperci și legume
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x