Angajații care au rămas în șomaj tehnic își vor primi banii în 15 zile. Anunțul de ultimă oră făcut de ministrul Muncii 

Angajații care au intrat în șomaj tehnic vor primi panii de la stat în cel mult 15 zile de la depunerea listei cu angajați, potrivit anunțului făcut de Violeta Alexandru, ministrul Muncii. Acest termen a fost redus la jumătate, față de cel prezent. 

Angajații care au rămas în șomaj tehnic își vor primi banii în 15 zile. Anunțul de ultimă oră făcut de ministrul Muncii

În cadrul unei conferințe de presă, ministrul Muncii a anunțat că a schimbat legea prin ordonanță de urgență, astfel încât firmele care vor depune vor depune la AJOFM documentele pentru angajații intrați în șomajul tehnic vor primi banii de la stat în termen de cel mult 15 zile de la depunerea listei cu angajați, față de 30 de zile cum spune acum legea.

Cine sunt cei care primesc bani de la stat

Șeful Cancelariei Premierului, Ionel Dancă, a făcut o serie de precizări privind firmele care vor beneficia de bani de la stat, dar și condițiile în care se vor acorda banii.

"Toți angajatorii care au suspendat contractele de muncă după suspendarea stării de urgență. Fie că vorbim de întrinderi mici și mijlocii, companii mari sau întreprinderi individuale care au angajați cu contract de muncă.

Perioada pentru care se aplică această facilitate este perioada stării de urgență, adică 16 martie, cu posibilitate de prelungire. Facilitatea se acordă pentru zilele aferente stării de urgență. Ajutorul de șomaj tehnic va fi decontat de stat de la 16 martie la 31 martie. Contractele suspendate înainte de intrarea în stare de urgență contractele se vor deconta doar parțial, pe perioada stării de urgență", a declarat Dancă.

Parteneri
Mutabal. Salată de vinete cu tahini, din bucătăria orientală
Nu lăsa să treacă sezonul vinetelor fără să prepari o rețetă deosebită de salată de vinete cu tahini. Îți propunem să testezi un preparat originar din bucătăria orientală, cunoscut sub numele de mutabal.
Catine.ro
Ultimele știri