Antena Căutare

Angajaţii de la Apele Române au început curăţarea Defileului Jiului, care ajunsese să fie asfixiat de sticle de plastic şi copaci prăbuşiţi în apă

Acţiune ecologică de amploare în Defileul Jiulu!. Zeci de angajaţi ai Apelor Române au ieşit - astăzi - din birouri şi au strâns tone de gunoaie din apă. Pe lângă tot felul de resturi scoase din apă, aceştia au tăiat şi sute de copaci doborâţi de viscolul puternic iarna trecută. Ecologizarea va fi una de durată, pentru că accesul pe malul apei este destul de anevoios.

Sute de copaci prăbuşiţi - de ani buni - în apă sau care stăteau să cadă au fost tăiaţi pe marginea Jiului. În primăvară, un debit mare ar fi reprezentat o ameninţare pentru gospodăriile din aval, dar şi pentru lucrările hidrotehnice din Defileu.

Pentru că utilajele nu au acces în zonă, oamenii au intervenit doar cu drujbele şi cu mâinile goale. Zecile de angajaţi ai Sistemului de Gospodărire a Apelor Gorj au umplut, în doar câteva minute, zeci de saci cu gunoaie.

Chiar dacă intervenţia este una întârziată, este menită să prevină eventuale dezastre provocate de Jiu.Însă, înaintea intervenţiei în aria protejată, angajaţii Sistemului de Gospodărire a Apelor au avut nevoie de o serie de avize. Iar toată acţiunea a avut loc sub privirea atentă a unui specialist al Parcului Naţional Defileul Jiului.

Ecologizarea va continua cât va mai permite vremea, pe o distanţă de cel puţin şapte kilometri.

Iaşi: Pedagogul liceului special din localitatea Târgu Frumos, sancţionat cu reducerea salariului cu 5% pentru trei luni... Noi reguli de circulație! Cine și cum va avea voie să circule cu trotinetele electrice în România! Ce sancțiuni vor pute...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x