Antena Căutare

ANM: Primavara va veni dupa 10 martie. Vor cadea ninsori si saptamana viitoare

Directorul Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu, a declarat ca zilele de marti si miercuri vor fi "de iarna autentica", transmite Agerpres. Intr-o conferinta cu prefectii, sustinuta duminica de premierul Emil Boc la Palatul Victoria, Sandu a precizat ca ne vom indrepta spre primavara dupa data de 10 martie.

"Pe 22 si 23 (februarie - n.r.), adica marti si miercuri, urmeaza doua zile de iarna autentica. Daca vantul se suprapune cu zapada, vom da o atentionare pentru partea de sud, Banat, Oltenia. Nu trebuie privita ca fiind complet rea vestea, pentru ca este nevoie in sud-est de un strat de zapada, pentru ca urmeaza, in 24-28 februarie, temperaturi destul de scazute, cu minus 18 grade la munte. In sud este la limita, noi ne asteptam la minus 8, minus 9 grade, sper sa nu fie sub minus 10 grade, si atunci stratul de zapada ar fi o protectie pentru culturi"


Ion Sandu a adaugat ca temperaturile scazute se vor mentine pana pe 28 februarie si vor incepe sa creasca in perioada 1-6 martie. In intervalul respectiv, in Bucuresti ne-am putea astepta la temperaturi de 5 grade ziua si minus 3-4 grade noaptea.

Sandu a precizat ca ne vom indrepta spre primavara dupa data de 10 martie: "Spre primavara ne indreptam dupa data de 10 martie, cu temperaturi maxime de peste 10 grade, ceea ce iarasi este bine, pentru ca, daca se adevereste prognoza asta, despre inundatii vom discuta in a doua parte a lunii martie, eventual".

sursa:Hotnews

IMAGINI SOCANTE! Cal lasat sa moara de foame... Mii de doze de vaccin contra cancerului de col au expirat in depozite...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x