Antena Căutare

Anul Nou Chinezesc 2024 începe pe 10 februarie. Ce se schimbă în anul Dragonului de Lemn

Anul Nou Chinezesc este cea mai importantă sărbătoare din China, pentru mulți fiind singura perioadă în care au suficient timp pe care să îl petreacă alături cei dragi. Astfel, există încă o mulțime de tradiții și superstiții de urmat, toate menite să se asigure că anul următor este norocos și prosper.

imagine cu dragoni si felinare de anul nou chinezesc Galerie
Anul Nou Chinezesc 2024 începe sâmbătă, 10 februarie 2024, marcând sfârșitul Anului Iepurelui și începutul Anului Dragonului | Shutterstock

Anul Nou Chinezesc 2024 începe pe 10 februarie și marchează trecerea de la Anul Iepurelui de Apă la Anul Dragonului de Lemn. Conform mitologiei locale, este un an al forței, curajului, creativității și inovației, plin de oportunități, iar cei născuți în Anul Dragonului, sunt lider înnăscuți, caristmatici, ambițioși și neînfricați.

Anul Nou Chinezesc 2024 începe pe 10 februarie. Sărbătoarea durează 15 zile

Anul Nou Chinezesc 2024 începe sâmbătă, 10 februarie 2024, marcând sfârșitul Anului Iepurelui și începutul Anului Dragonului. Cunoscut și ca Anul Nou Lunar sau Festivalul Primăverii, Anul Nou Chinezesc este sărbătorit în mai multe țări din Asia de Est și în multe alte părți ale lumii cu mult fast, artificii și defilări.

Pentru mulți, Anul Nou chinezesc este o sărbătoare de câteva săptămâni, marcată de diverse ritualuri și tradiții care sunt menite să aducă noroc pentru anul care vine.

Anul Nou Chinezesc este un eveniment bazat pe vechiul calendar lunar chinezesc. În mod normal, durează între 15 și 16 zile și este un moment pentru cinstirea zeităților și strămoșilor, precum și pentru a petrece timp alături de cei dragi, transmite parade.com.

Ca perioadă, acesta începe odată cu luna nouă care cade cândva între sfârșitul lunii ianuarie și se încheie spre sfârșitul lunii februarie odată următoarea lună plină. Sosirea lunii pline este marcată, în mod tradițional, cu un festival al felinarelor.

Citește și: Zodiac chinezesc 2024. Ce aduce anul Dragonului de Lemn și care sunt zodiile favorizate

Fiecare an este marcat de unul dintre cele 12 animale din zodiacul chinezesc, iar 2024 stă sub semnul Dragonului de Lemn.

Tradițiile de Anul Nou Chinezesc 2024

Anul Nou chinezesc este marcat de o mulțime de tradiții. Oamenii își curăță casa temeinic pentru a scăpa de „huiqi”, sau gânduri negre, care s-au adunat în ultimul an, potrivit History.com. Această curățare trebuire făcută înainte de miezul nopții în ajunul Anului Nou Lunar, potrivit CNN.

Familiile se adună pentru a sărbători împreună, și adesea evenimentul se marchează cu petarde și artificii. Tinerilor li se dau adesea bani în plicuri roșii. De asemenea, există și paradă de noapte, în timpul căreia oamenii poartă felinare aprinse și poartă un dragon mare și strălucitor pe străzi.

Ca și în cazul altor sărbători din întreaga lume, mâncărurile tradiționale sunt un aspect important. Unele alimente au în mod tradițional semnificații speciale în această perioadă festivă. De exemplu, unii oameni mănâncă tăiței pentru că simbolizează viața lungă sau găluște rotunde, ori în formă de semilună, umplute cu varză sau carne de porc, despre care se spune că aduc noroc.

Oamenii din China evită să poarte alb în timpul sărbătorilor de Anul Nou Chinezesc, deoarece albul reprezintă moartea și este purtat la înmormântări. Negrul este, și el, considerat o culoare nefericită datorită asocierii sale cu întunericul.

De asemenea, spălatul sau tunsul părului în prima zi a Anului Nou Lunar este văzută ca fiind ghinion, pentru că este ca și cum îți speli norocul și prosperitatea în anul care vine. Unii mai cred că dușurile ar trebui evitate complet în prima zi a Anului Nou Chinezesc.

Începe anul Dragonului de Lemn

Potrivit credințelor tradiționale din zodiacul chinezesc, Dragonul este asociat cu a fi un simbol al „puterii, nobleței, onoarei, norocului și succesului în cultura tradițională chineză”, după cum a explicat ChinaHighlights.com. Oamenii născuți în Anul Dragonului sunt adesea considerați a fi „înzestrați cu curaj înnăscut, tenacitate și inteligență” și sunt „entuziaști și încrezători”. Dragonii „nu se tem de provocări și sunt dispuși să-și asume riscuri”.

Potrivit aceleiași surse, culorile norocoase asociate cu Anul Dragonului sunt auriu, argintiu, alb și gri. Anul Dragonului de Lemn durează începe 10 februarie 2024 și durează până pe 28 ianuarie 2025.

Citește și: Cele 3 zodii extrem de norocoase în anul Dragonului. Ce semne din zodiacul chinezesc dau lovitura în 2024

De ce Anul Nou Chinezesc nu are o dată fixă

Data Anului Nou Chinezesc variază de la an la an. De data aceasta începe sâmbătă, 10 februarie 2024, în timp ce în 2023, Anul Nou Chinezesc a început pe 22 ianuarie.

De obicei, Anul Nou Chinezesc începe între sfârșitul lunii ianuarie și sfârșitul lunii februarie, până la luna nouă. Sărbătoarea cade în date diferite în fiecare an, deoarece se bazează pe calendarul lunar chinezesc antic.

Acest calendar s-a bazat pe fazele lunii, solstiții și echinocții. De asemenea, a variat în funcție de regiune și a depins de împăratul care se afla la putere.

Unui român i-a fost poprit contul pentru o amendă veche de 13 ani. Cum a fost posibil acest lucru abia acum... Românii, clienții amanetelor. Care sunt obiectele de valoare care se cumpără cel mai des...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x