Antena Căutare

Anul școlar 2018-2019 începe cu vești bune! Cine sunt elevii care vor primi burse în valoare de 1900 de lei pe lună, timp de un an

Anul școlar 2018-2019 începe cu vești bune, întrucât zeci de elevi vor avea burse în valoare de 1900 de lei pe lună, timp de un an de zile. 

Anul școlar 2018-2019 începe cu vești bune, întrucât zeci de elevi vor avea burse în valoare de 1900 de lei pe lună, timp de un an de zile.

Astfel, conform portalinvatamant.ro, elevii olimpici vor beneficia de burse în valoare de 1900 de lei pe lună, timp de un an, iar bursele de merit se vor acorda și elevilor care vor obține mențiuni la competițiile internaționale, nu doar celor clasați pe primele locuri, ca până acum.

"În vederea extinderii categoriilor beneficiarilor burselor de merit olimpic internațional, a fost emis ordinul de ministru nr. 4507/28.08.2018, prin care au fost aprobate noile norme metodologice de acordare a burselor pentru elevii premiați la olimpiadele școlare internaționale.

Astfel, cu titlu de noutate, se vor acorda burse de merit olimpic și elevilor care vor obține mențiuni la competițiile internaționale, nu numai celor clasați pe primele trei locuri, ca până în prezent. Conform noilor norme metodologice, elevii care vor obține mențiune la competițiile internaționale vor beneficia de o bursă de merit în cuantum de 25% din salariul de baza minim brut pe țară, acordată lunar, pe o perioada de 12 luni", precizează Ministerul Educației.

Valoarea lunară a bursei de merit olimpic international reprezintă echivalentul salariului de baza minim brut pe țară, acordat diferențiat, astfel:

  • a) pentru locul I (medalie de aur sau premiul I), cuantumul lunar al bursei de merit olimpic internațional reprezintă echivalentul a 100% din salariul de baza minim brut pe țară;
  • b) pentru locul al II-Iea (medalie de argint sau premiul al II-lea), cuantumul lunar al bursei de merit olimpic internațional reprezintă echivalentul a 75% din salariul de baza minim brut pe țară;
  • c) pentru locul al III-lea (medalie de bronz sau premiul al III-lea), cuantumul lunar al bursei de merit olimpic internațional reprezintă echivalentul a 50% din salariul de baza minim brut pe țară;
  • d) pentru mențiune, cuantumul lunar al bursei de merit olimpic internațional reprezintă echivalentul a 25% din salariul de baza minim brut pe țară.

MEN reamintește că, în acest moment, cuantumul maxim al bursei este de 1.900 lei (reprezentând 100% din cuantumul salariului de baza minim brut pe țară), comparativ cu 1.450 de lei în anul 2017, ceea ce înseamnă o creștere de peste 30%.

Structura anului școlar 2018 2019. Topul liceelor din Iași în 2018... ULTIMĂ ORĂ: Au apărut primele reacții în urma fluturașilor antivaccinare distribuiți în cutiile poștale! Ce spune minist...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x