Antena Căutare

Anunț al Ministerului Educației: „Din 2019 tot sistemul de învățământ se va SCHIMBA”. Principalele modificări au fost dezvăluite!

Prim-ministrul Romaniei, Viorica Dancila, anunta modificari in invatamant. Mai exact, finantarea de baza pentru copiii sub 3 ani inscrisi la crese si gradinite se va realiza, incepand cu anul scolar 2019-2020, din bugetul de stat si dupa metodologia Ministerului Educatiei Nationale (MEN), urmand sa fie aprobata o Ordonanta in acest sens.

De altfel, aceasta a spus ca Ordonanta va "regandi" si sistemul de invatamant superior, iar una dintre modificari arata ca avansarea in cariera didactica se va face prin introducerea de promovare pe post prin examen, conform practicilor internationale.

"Avem o Ordonanta in domeniul educatiei, care include masuri bune, menite sa contribuie la cresterea calitatii in invatamant. in ceea ce priveste invatamantul anetprescolar, mai exact pentru copiii sub 3 ani care se afla in crese si gradinite, incepand cu viitorul an scolar, finantarea de baza va fi asigurata de la bugetul de stat, dupa metodologia Ministerului Educatiei. Aceasta modificare atrage dupa sine abrogarea sau aprobarea, mai bine spus, a unui plan de scolarizare de catre Ministerul Educatiei.

Concret, copiii cu varsta mai mica de 3 ani vor beneficia de activitati educative sustinute de catre cadre didactice specializate”, a spus Dancila.

Tot premierul a explicat ca o alta modificare se refera la posibilitatea personalului didactic de conducere, de indrumare si de control sa fie degrevat de norma didactica si astfel "sa acorde timpul necesar organizarii si activitatii manageriale".

De asemenea, o alta modificare va viza si invatamantul superior, iar avansarea in cariera se va face prin introducerea de promovare pe post prin examen.

Scene ca-n filme! Din cauza problemelor în cuplu, o tânără din Botoșani a încercat să fugă din țară după ce a incendiat ... An școlar 2018-2019. Ce se întâmplă cu Masa caldă în școli și grădinițe...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x