Anunţ de ultimă oră! Dacă ai dreptul la voucher de vacanţă, primeşti contravaloarea lui

 

Angajaţii MAI şi MApN vor pleca, anul acesta, în concedii pe banii lor, urmând ca la întoarcere să deconteze cheltuielile în limita a 1.450 lei, cât este valoarea unui voucher de vacanţă. Reprezentanţii celor două ministere au invocat regulile de protecţie a datelor cu caracter personal şi a celor instituţionale, ca motiv pentru care poliţiştii şi militarii nu vor primi tichete tipărite, ca restul bugetarilor

Soarta tichetelor de vacanţă a fost decisă, într-un final. Toţi poliţiştii, jandarmii şi pompierii, dar şi militarii unităţilor din judeţul Brăila vor putea pleca în concediu, anul acesta, pe banii promişi de Guvern. Dacă ceilalţi bugetari au primit sau vor primi vouchere tipărite în cuantum de 1.450 lei, la personalul MAI şi MApN e diferită procedura. Aceştia din urmă trebuie să strângă toate bonurile fiscale primite în concediu, pe care le vor putea deconta, ulterior, la instituţiile unde sunt angajaţi, în limita a 1.450 lei.

“Ministerul Afacerilor Interne va dispune toate măsurile necesare în vederea aplicării legislaţiei în vigoare cu privire la acordarea indemnizaţiei de vacanţă/primei de vacanţă/voucherelor de vacanţă. În acest context, precizăm faptul că potrivit art. 9 alin (3) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 90/2017 privind unele măsuri fiscal-bugetare, modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea unor termene «în anul 2018, instituţiile şi autorităţile publice prevăzute la alin (1) acordă o singură indemnizaţie de vacanţă sau o singură primă de vacanţă, după caz, sub formă de vouchere (...)». Având în vedere cele sus-menţionate, MAI şi celelalte instituţii din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională desfăşoară activităţi în vederea asigurării aceloraşi drepturi (indemnizaţie de vacanţă/primă de vacanţă/vouchere de vacanţă) tuturor categoriilor de personal, în acest scop fiind întreprinse activităţi de adaptare, în cel mai scurt timp posibil, a legislaţiei în vigoare pentru prevederea tuturor categoriilor de personal că beneficiari ai acestor drepturi şi, totodată pentru respectarea tuturor măsurilor de protecţie a informaţiilor clasificate”, se arată în răspunsul MAI, conform Obiectivbr.ro.

Voucherele de vacanţă au început să fie acordate încă de anul trecut de unele instituţii de stat, iar altele au acordat abia în acest an acest drept. 

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe