Antena Căutare

Anunț de ultimă oră! Mii de elevi afectați de o ultimă schimbare anunțată de minister!

Ministerul Educatiei a raspuns la declaratiile Federatia Sindicatelor din Educatie "Spiru Haret", care a sustinut ca se pregateste un ordin prin care sa se reduca cu peste o mie numarul de posturi din invatamantul preuniversitar de stat, motivatia fiind reducerea cheltuielilor.Ministerul Educatiei Nationale (MEN) a transmis, ca niciun post din invatamant nu este "in pericol" in anul scolar 2018 - 2019, fiind propuse spre aprobare 286.726 de posturi, dintre care 30.000 sunt vacante.

Ministerul Educatiei Nationale a facut precizari dupa ce Federatia Sindicatelor din Educatie "Spiru Haret" a anuntat taierea a peste o mie de posturi din invatamantul preuniversitar.

"Ministerul Educatiei Nationale nu are in intentie «taierea» sau «diminuarea» numarului de personal angajat, astfel ca nu este in pericol niciun post, asa cum se afirma in comunicatul anterior mentionat. Astfel, in acest moment sunt propuse spre aprobare 286.726 de posturi pentru personalul didactic de predare titular, personalul didactic calificat cu contract de munca pe perioada determinata, personalul didactic auxiliar, personalul nedidactic etc", a transmis MEN.

De asemenea, MEN a precizat ca peste 30.000 de posturi sunt vacante si pot fi ocupate in regim de plata cu ora.

"Situatia finala a acestora va putea fi stabilita dupa incheierea angajarilor in sistem, proces aflat in desfasurare. Subliniem ca la nivelul invatamantului preuniversitar este nevoie in continuare de personal calificat", au mai transmis reprezentantii MEN.

Potrivit acestora, in buget "exista fondurile necesare pentru plata salariilor, pana la sfarsitul anului".

Structura anului școlar 2018 2019. Topul liceelor din România 2018... Cutremurele se țin lanț! Un nou seism de 5.5 grade a avut loc în urmă cu puțin timp...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x