Căutare Live

Anunț de ULTIMĂ ORĂ: Peste 20.000 de locuri disponibile! Înscrierile încep vineri

Vineri încep înscrierile pentru a doua etapă de admitere în anul școlar 2018-2019. Elevii vor concura pentru 19.000 de locuri în învățământul profesional și aproape 3.000 de locuri în învățământul dual, conform anunțului făcut de Ministerul Educaţiei.

Vineri încep înscrierile pentru a doua etapă de admitere în anul școlar 2018-2019. Elevii vor concura pentru 19.000 de locuri în învățământul profesional și aproape 3.000 de locuri în învățământul dual, conform anunțului făcut de Ministerul Educaţiei.

A doua etapă a admiterii în învăţământul profesional de stat, pentru anul şcolar 2018-2019, începe vineri, iar înscrierea elevilor se derulează în două faze, se arată într-un comunicat de presă transmis, joi, de Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN).

Astfel, vineri şi luni, până la ora 15.00, elevii interesaţi se pot înscrie la unităţile de învăţământ profesional unde au rămas locuri libere după prima etapă şi care organizează sesiune de preselecţie pe baza fişelor de înscriere în învăţământul profesional de stat.

Miercuri, 5 septembrie, are loc înscrierea la unităţile de învăţământ profesional cu locuri libere şi care nu organizează sesiune de preselecţie. Candidaţii respinşi în urma sesiunii de preselecţie se pot înscrie la unităţile de învăţământ profesional cu locuri libere în urma primei etape de admitere şi care nu organizează sesiune de preselecţie.

După prima etapă de admitere în învăţământul profesional de stat, au mai rămas 18.992 de locuri libere, fiind ocupate iniţial 18.114 locuri, precizează reprezentanţii MEN.

Înscrierea în vederea admiterii în învăţământul dual este programată, de asemenea, vineri şi luni, până la ora 15.00, în unităţile de învăţământ care au acest tip de ofertă şi care mai au locuri libere.

Pe lângă fişa de înscriere în învăţământul profesional de stat, va fi anexată şi fişa de opţiuni pentru învăţământul dual, care se eliberează şi se completează la unitatea de învăţământ care organizează învăţământ dual.

Pentru anul şcolar 2018-2019, la nivel naţional, în învăţământul dual mai sunt disponibile 2.959 de locuri. În sesiunea de vară, au fost admişi 2.594 de elevi.

"Reamintim că formarea elevilor este susţinută financiar prin bursa profesională, care se acordă în cuantum de 200 lei lunar (de la bugetul de stat), dacă elevul este înscris în învăţământul profesional, respectiv minimum 400 lei lunar, dacă elevul este înscris în învăţământul dual", arată MEN.

Detalii despre unităţile de învăţământ cu locuri libere sunt publicate pe alegetidrumul.ro.

Citește și
Colaj cu concurneții de la Asia Express, sezonul 4 și ediția speciala de la Chefi la cuțite
De ce nu au participat Lidia Buble și Mihai Petre la ediția specială de la Chefi la cuțite: „Mi-ar fi plăcut să fiu acolo”
De ce nu au participat Lidia Buble și Mihai Petre la ediția specială de la Chefi la cuțite: „Mi-ar fi plăcut să fiu acolo”
Florian Munteanu imbracat in costum si fluturand steagul romanesc
Florian Munteanu, fost pugilist devenit actor la Hollywood, flutură steagul românesc și antrenează luptători pentru filme
Florian Munteanu, fost pugilist devenit actor la Hollywood, flutură steagul românesc și antrenează luptători pentru filme
felicitare cu urare de la multi ani romania de 1 decembrie
Felicitări pentru Ziua României.Spune într-un mod inedit ”La mulți ani, România”/ ”La mulți ani români” de 1 Decembrie
Felicitări pentru Ziua României.Spune într-un mod inedit ”La mulți ani, România”/ ”La mulți ani români” de 1 Decembrie
Mai multe articole
34 de ani de la Cernobîl. Imaginile gloriei din Pripiat, orașul în care s-a construit centrala morții. Așa arăta înainte... PANICĂ printre călători, după ce trenul ce mergea la Reșița a fost ATACAT!...
Parteneri
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa. Unde te poți distra iarna aceasta
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa sunt deja deschise și gata să-și primească vizitatorii. În ciuda pandemiei de COVID-19, multe orașe mari au decis să-și deschidă porțile pentru cei dornici să experimenteze magia sărbătorilor de iarnă. Deși vor exista restricții de participare, oamenii sunt așteptați în număr cât mai mare.
Catine.ro
Ultimele știri