Antena Căutare

Anunţ important pentru sute de mii de elevi! Se întâmplă chiar acum

Luni, aproximativ 200.000 de elevi de clasa a VIII-a din toată țara susțin prima probă a simulării evaluării naționale la Limba și literatura română.

Luni, aproximativ 200.000 de elevi de clasa a VIII-a din toată țara susțin prima probă a simulării evaluării naționale la Limba și literatura română.

"Se va respecta întocmai metodologia de la Evaluarea Națională. Vor fi respectate condițiile legate de intrarea în sălile de examinare, de monitorizare video, de multiplicare a subiectelor. Lucrările vor fi corectate și evaluate la fel ca cele de la Evaluarea Națională", a declarat Marian Banu, purtătorul de cuvânt al IȘMB, potrivit agerpres.ro

Astfel, luni, elevii din ultima clasă de gimnaziu vor susține proba la Limba și literatura română, care va fi urmată marți de cea la Matematică.

Elevii aparținând minorităților naționale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă vor susține miercuri simularea la Limba și literatura maternă.

Afișarea rezultatelor este programată pentru data de 6 martie.

Și elevii din clasele a XI-a și a XII-a vor participa la simularea probelor scrise ale examenului de Bacalaureat. Astfel, aceste simulări pentru Bacalaureat vor avea următorul calendar: Limba și literatura română (2 martie), Limba și literatura maternă (3 martie), proba obligatorie a profilului (4 martie) și, doar pentru elevii claselor a XII-a, proba la alegere a profilului și specializării (6 martie). Toate probele sunt scrise, iar afișarea rezultatelor va avea loc pe data de 12 martie.

Potrivit metodologiei, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare, rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral.

Simulările au un dublu scop: familiarizarea elevilor cu rigorile unei evaluări naționale, respectiv a unui examen de bacalaureat național și optimizarea rezultatelor obținute de către elevii din învățământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale/liceale.

Horoscopul pentru sănătate, în săptămâna 23 februarie-1 martie! Ce zodii ajung la doctor... Zi specială pentru milioane de credincioşi! Tot ce trebuie să ştii despre perioada următoare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x