Anunţ pentru românii din străinătate! Ce se întâmplă cu PENSIILE lor din ţară

 


Statul mai vine cu o idee de a scoate bani din portofelele românilor: să ceară statelor în care cetăţenii României au ieşit la pensie o parte din banii plătiţi sub formă de taxe de aceştia


La ora actuală, peste un milion de români angajaţi cu acte în regulă plătesc cote obligatorii din venit către fonduri private de pensii, administrate de statul în care lucrează, bani care însă nu se mai regăsesc în sumele pe care le primesc ulterior la încasarea pensiei de la statul român.

Un proiect de lege iniţiat de deputatul UNPR Florin Gheorghe ţinteşte să recupereze aceste sume “pierdute” în statele în care au fost angajaţi românii din diaspora şi să le adauge la pensia pe care cetăţeanul respectiv o încasează în ţara de baştină.

Ideea lui Gheorghe, pentru care deputatul spune că s-a consultat inclusiv cu ministrul muncii Rovana Plumb, este ca statul român să încheie convenţii cu companiile străine la care se virează sumele în aşa fel încât o parte din contribuţiile sociale ale românilor din afară să fie transferate către fondurile de pensii obligatorii administrate privat.

Fondul de asigurări, nesigur!

“Conform statisticilor, numărul românilor care lucrează în prezent în baza unui contract de muncă în străinătate şi care pot contribui, potrivit vârstei, în calitate de participant la fondurile de pensii obligatorii administrate privat, se ridică la peste un milion. Chiar dacă cetăţenii români contribuie acum la fondurile de asigurări sociale sau cu echivalentul asigurărilor pentru pensii în statele în care muncesc, contribuţiile lor nu sunt transferate către pensiile obligatorii administrate privat în România. Mai mult, cetăţenii care se întorc nu beneficiază de toate drepturile pentru care au contribuit în perioada activă”, spune uneperistul.

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe