Antena Căutare

Trafic restricționat în Capitală, pentru ceremonialul de comemorarea a Holocaustului. Care sunt zonele afectate

Traficul rutier şi pietonal va fi restricţionat, marţi, în Centrul Bucureştiului, pe străzile Anghel Saligny şi Lipscani, pentru ceremonialul de comemorare a victimelor Holocaustului, a anunţat Brigada Rutieră.

Traficul rutier şi pietonal va fi restricţionat, marţi, în Centrul Bucureştiului, pe străzile Anghel Saligny şi Lipscani, pentru ceremonialul de comemorare a victimelor Holocaustului, a anunţat Brigada Rutieră.

„În conformitate cu avizul Comisiei Tehnice de Circulaţie din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, se va organiza un ceremonial de comemorare a victimelor Holocaustului în ziua de 09 octombrie 2018, la Memorialul Victimelor Holocaustului”, a transmis Brigara Rutieră.

Potrivit sursei citate, între orele 09.00-12.30, se va restricţiona traficul rutier şi pietonal pe Str. Anghel Saligny, perimetrul cuprins între Spl. Independenţei şi Str. Lipscani; pe Str. Lipscani, perimetrul cuprins între Str. Ion Brezoianu şi Str. Anghel Saligny.

An de an, la data de 9 octombrie, este marcată, în România, Ziua Holocaustului, aceasta fiind instituită prin Hotărârea de Guvern nr. 672/5 mai 2004, la propunerea Comisiei Internaţionale pentru Studierea Holocaustului în România, condusă de laureatul premiului Nobel pentru Pace, Elie Wiesel.

Holocaustul în România denumește prigoana și exterminarea evreilor în teritoriile controlate de statul român în anii 1937-1944, adică de la primele legi anti-evreiești ale guvernului Goga-Cuza și până la lovitură de stat din 23 august 1944.

În România a fost documentat un adevărat holocaust al evreilor. Se preconizează că, în teritoriile administrate de români, au fost omorâţi în jur de 380.000 de evrei.

Una dintre cele mai negre pagini din istoria umanităţii a fost Holocaustul. Milioane de oameni - bărbaţi, femei, copii, bătrâni - au fost omorâţi pe considerente etnice şi în numele unor idealuri extremiste. Cele mai cumplite masacre ale populaţiei evreieşti au fost orchestrate de regimurile de extremă dreapta din Europa şi duse la bun sfârşit în lagăre de exterminare, tabere de muncă forţată sau ghetouri.

Avertisment ÎNFIORĂTOR! Milioane de oameni sunt ÎN PERICOL! Avertisment fără precedent al autorităților!... Se fac ANGAJĂRI MASIVE în toată țara! Salariile depășesc 4.000 RON pe lună...
Mini Paris Brest cu căpșuni, mici bijuterii culinare pentru deliciul celor dragi
Dacă nu mai știi cu ce să-ți surprinzi persoanele iubite în materie de desert, îți oferim...
Horoscopul zilei de 9 februarie 2023. Racii sunt presați de timp. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 9 februarie 2023 îi sfătuiește pe nativii din zodiac să se bazeze mai...
Parteneri
3 zodii care au șansa să-și găsească sufletul pereche în prima jumătate a lunii februarie. Ce spun specialiștii
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x