Căutare Live

Trafic restricționat în Capitală, pentru ceremonialul de comemorarea a Holocaustului. Care sunt zonele afectate

Traficul rutier şi pietonal va fi restricţionat, marţi, în Centrul Bucureştiului, pe străzile Anghel Saligny şi Lipscani, pentru ceremonialul de comemorare a victimelor Holocaustului, a anunţat Brigada Rutieră.

Traficul rutier şi pietonal va fi restricţionat, marţi, în Centrul Bucureştiului, pe străzile Anghel Saligny şi Lipscani, pentru ceremonialul de comemorare a victimelor Holocaustului, a anunţat Brigada Rutieră.

„În conformitate cu avizul Comisiei Tehnice de Circulaţie din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, se va organiza un ceremonial de comemorare a victimelor Holocaustului în ziua de 09 octombrie 2018, la Memorialul Victimelor Holocaustului”, a transmis Brigara Rutieră.

Potrivit sursei citate, între orele 09.00-12.30, se va restricţiona traficul rutier şi pietonal pe Str. Anghel Saligny, perimetrul cuprins între Spl. Independenţei şi Str. Lipscani; pe Str. Lipscani, perimetrul cuprins între Str. Ion Brezoianu şi Str. Anghel Saligny.

An de an, la data de 9 octombrie, este marcată, în România, Ziua Holocaustului, aceasta fiind instituită prin Hotărârea de Guvern nr. 672/5 mai 2004, la propunerea Comisiei Internaţionale pentru Studierea Holocaustului în România, condusă de laureatul premiului Nobel pentru Pace, Elie Wiesel.

Holocaustul în România denumește prigoana și exterminarea evreilor în teritoriile controlate de statul român în anii 1937-1944, adică de la primele legi anti-evreiești ale guvernului Goga-Cuza și până la lovitură de stat din 23 august 1944.

În România a fost documentat un adevărat holocaust al evreilor. Se preconizează că, în teritoriile administrate de români, au fost omorâţi în jur de 380.000 de evrei.

Una dintre cele mai negre pagini din istoria umanităţii a fost Holocaustul. Milioane de oameni - bărbaţi, femei, copii, bătrâni - au fost omorâţi pe considerente etnice şi în numele unor idealuri extremiste. Cele mai cumplite masacre ale populaţiei evreieşti au fost orchestrate de regimurile de extremă dreapta din Europa şi duse la bun sfârşit în lagăre de exterminare, tabere de muncă forţată sau ghetouri.

34 de ani de la Cernobîl. Imaginile gloriei din Pripiat, orașul în care s-a construit centrala morții. Așa arăta înainte... Se fac ANGAJĂRI MASIVE în toată țara! Salariile depășesc 4.000 RON pe lună...
Parteneri
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa. Unde te poți distra iarna aceasta
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa sunt deja deschise și gata să-și primească vizitatorii. În ciuda pandemiei de COVID-19, multe orașe mari au decis să-și deschidă porțile pentru cei dornici să experimenteze magia sărbătorilor de iarnă. Deși vor exista restricții de participare, oamenii sunt așteptați în număr cât mai mare.
Catine.ro
Ultimele știri