Anunţ pentru toţi părinţii şi elevii! Acesta este calendarul SIMULĂRILOR şi TEZELOR din semestrul al II-lea

 

După vacanţă, urmează examene! Elevii se pregătesc pentru o perioadă extrem de încărcată. Acesta este calendarul simulărilor şi tezelor din acest semestru

Peste 3.000.000 de elevi din învăţământul preuniversitar intră vineri în vacanţa intersemestrială, lucru care pe elevi îi bucură foarte mult. Anul şcolar se va termina în 2016 pe 24 iunie, adică exact cu o săptămână mai târziu decât până acum. Tezele din semestrul al II-lea vor trebui susţinute până la data de 20 mai 2016.

Semestrul al II-lea


Cursuri - luni, 15 februarie 2016 - vineri, 22 aprilie 2016
Vacanţa de primăvară - sâmbătă, 23 aprilie 2016 - marţi, 3 mai 2016

Cursuri - miercuri, 4 mai 2016 - vineri, 24 iunie 2016
Vacanţa de vară: sâmbătă, 25 iunie 2016 - duminică, 11 septembrie 2016.

EDU.RO a publicat calendarul simulării examenului. Elevii de clasa a VIII-a încep simulările examenelor de Evaluare Naţională pe 22 februarie, cu testarea la Limba şi literatura română. Ministerul Educaţiei a publicat calendarul simulării evaluării naţionale pentru elevii care acum sunt în clasa a VIII-a. Acesta este al treilea an în care Ministerul Educaţiei organizează simulări ale examenelor la nivel naţional, cu subiecte unice.

Rezultatele pe care le vor obţine elevii la aceste simulări vor fi analizate la nivelul fiecărei şcoli, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei şi şedinţe cu părinţii, în vederea îmbunatăţirii performantelor şcolare, stabileşte Ministerul Educaţiei. 

Calendar Simulare Evaluarea Naţională 2016

22 februarie 2016   Simulare - Limba şi literatura română - proba scrisă

23 februarie 2016   Simulare - Matematica - proba scrisă
24 februarie 2016   Simulare - Limba şi literatura maternă - proba scrisă
4 martie 2016                          - Afişarea rezultatelor

Elevii care susţin anul viitor examenul de evaluare naţională au programată prima probă, cea la limba și literatura română, pe 27 iunie. Elevii aparținând minorităților naționale vor susține probă la limba și literatura maternă pe 28 iunie. Ultima probă a evaluării naționale — cea la matematică — va avea loc pe 29 iunie, iar rezultatele vor fi afișate pe 1 iulie până la ora 16,00 și în aceeași zi vor putea fi depuse contestațiile până la ora 20,00. Rezolvarea acestora se va face între 2 — 4 iulie, iar rezultatele finale după contestații vor fi făcute publice pe 5 iulie.

Anul şcolar 2015-2016 nu a adus noutăţi privind organizarea şi desfăşurarea examenelor naţionale şi admiterii în liceu. Astfel, după algoritmul inaugurat în urmă cu doi ani, media de admitere în liceu se va calcula că medie ponderată între media de la Evaluarea Naţională (75 la sută) şi media notelor din gimnaziu (25 la sută).

Evaluarea Naţională a elevilor din clasa a VIII-a se va desfăşura la aceleaşi discipline ca cele din acest an, elevii vor susţine examenele sub supraveghere video, iar repartizarea computerizată în licee va avea loc în trei etape.

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe