Antena Căutare

Anunț șoc! 30 de milioane de oameni ar putea muri. Cum putem evita dezastrul.

Invitat la o dezbatere despre pericolul epidemiilor, organizata de New England Journal of Medicine si Massachusetts Medical Society, miliardarul Bill Gates a avertizat ca o mare epidemie ar putea lovi planeta, in mai putin de 10 ani. Daca nu se iau masuri de pe acum, 30 de milioane de persoane ar putea muri intr-un interval mai mic de 6 luni.

Anunț șoc! 30 de milioane de oameni ar putea muri. Cum putem evita dezastrul.
bill gates anunta pericolul unei superboli | hepta.ro

Invitat la o dezbatere despre pericolul epidemiilor, organizată de New England Journal of Medicine și Massachusetts Medical Society, miliardarul Bill Gates a avertizat că o mare epidemie ar putea lovi planeta, în mai puțin de 10 ani. Dacă nu se iau măsuri de pe acum, 30 de milioane de persoane ar putea muri într-un interval mai mic de 6 luni.

PERICOLUL UNEI SUPERBOLI

Omul de afaceri a subliniat că probabilitatea apariției unei superboli este foarte mare și că omenirea nu se este pregătită să facă față potențialelor consecințe. Libera circulație a oamenilor, de pe un continent pe altul, consumul inadecvat de antibiotice, sunt factori care determină mutații ale bacteriilor cunoscute, luând naștere tulpini rezistente la tratamentele clasice. Transformarea acestora în arme biologice ar putea fi noua unealtă preferată a grupărilor teroriste. Un individ infectat se urcă într-un avion și în doar câteva ore poate infecta 200 de oameni. Apoi, fiecare din cei 200 vor infecta alte sute și tot așa.

Bill Gates a prezentat o simulare făcută cu ajutorul Institute for Disease Modeling în care se arată ce efecte ar avea în prezent o tulpină nouă de gripă, asemănătoare celei din 1918, care a ucis peste 50 de milioane de oameni. Se pare că astăzi, numărul fatalităților ar fi 30 de milioane, în 6 luni.

CE ESTE DE FĂCUT?

Trebuie conștientizat clar pericolul pandemiilor. Dacă guvernul unei țări ar fi informat despre construcția unei arme care ar putea omorî 30 de milioane de oameni, ar acționa imediat. Aceeași grabă și îngrijare trebuie aplicate și în acest caz. „Omenirea trebuie să se pregătească pentru pandemii așa cum s-ar pregăti pentru un război”, a spus Gates.

Există vești bune! Există antibiotice și tratamente antivirale care pot crește mult șansele de supraviețuire și în cazul celor mai grave infecții. Lumea medicală este la un pas de a definitva un vaccin universal împotriva gripei.

Bill Gates și soția lui, Melinda, au deschis fundația „Bill and Melinda Gates” care strânge donații pentru susținerea preiectelor de cercetare în domeniul medical, în special pe cele axate pe descoperirea noilor tratamente.

Ei sunt de părere ca cea mai mare amenințare cu care ne înfruntăm este o pandemie globală, apărută fie pe cale naturală, fie scoasă dintr-un laborator

Cele mai mari salarii din România. Cât încasează Laura Codruţa Kovesi, șefa DNA... Acoperișuri smulse de vânt, copaci retezați și apă până la genunchi. Vijelia a făcut ravagii în România: "Era ca pâ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x