Antena Căutare

Anunț ȘOC: ”E o criză fără precedent! Nu vor exista produse pentru a hrăni 550 de MILIOANE de locuitori!” 

Ploile torențiale care s-au înregistrat în luna iulie a făcut ravagii în mai multe zone ale țării, iar agricultorii români vorbesc despre o criză fără precedent în ceea ce privește piața legumelor. 

Ploile torențiale care s-au înregistrat în luna iulie a făcut ravagii în mai multe zone ale țării, iar agricultorii români vorbesc despre o criză fără precedent în ceea ce privește piața legumelor.

Atât ploile torențiale, cât și seceta care s-a înregistrat în vestul țării, au dus la o criză uriașă pe piața legumelor, după cum a spus secretarul general al Federaţiei Sindicatelor din Agricultură TERRA, Tudor Dorobanţu.

„După cum bine se vede, România a fost afectată de un val de ploi care au adus prejudicii mari producătorilor autohtoni, iar în partea de vest o secetă ce bântuie de mai multă vreme şi nu a făcut decât să distrugă culturile de legume, de fructe şi cereale. Nu în ultimul rând a fost afectată şi zootehnia”, spune acesta.

Ba mai mult, din cauza faptului că România se bazează mult pe legumele din import, prețurile vor exploda.

„Mintea mea refuză să analizeze această creştere. Vom asista la o criză profundă, pentru că Europa este într-o criză şi e foarte greu de adus atât de multe cantităţi, pentru 550 de milioane de locuitori. Pe de o parte, nu vor exista produse, iar cele care vor exista vor fi foarte scumpe”, mai spune Tudor Dorobanţu, conform Adevărul.

România se va confrunta cu o creştere masivă a preţurilor la alimente începând din toamnă, ca urmare a crizei masive de legume din Europa şi a pestei porcine africane, cu peste 50%, mai spun producătorii.

Imagini șocante în Arad! Șoferul unui microbuz a fost strivit pe șosea de un camion care l-a lovit frontal... Mulți pensionari riscă să rămână cu buzunarele goale! Ce trebuie să facă fără întârziere...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x