Antena Căutare

Anunțul care bagă-n sperieți românii! Poliția avertizează populația

Un mail pe care cei care l-au expediat susțin că ar fi din partea poliției, susține că micile cadouri distribuite în locurile aglomerate cum ar fi parcările, benzinăriile,supermarketurile, conțin un cip pentru a-ți fura datele personale

Un mail pe care cei care l-au expediat susțin că ar fi din partea poliției, susține că micile cadouri distribuite în locurile aglomerate cum ar fi parcările, benzinăriile,supermarketurile, conțin un cip pentru a-ți fura datele personale.

Până în momentul de față, autoritățile nu au confirmat dacă această informație este reală, însă este cert că informația se propagă destul de repede în mediul virtual.

Liviu Arsene, specialist în securitate cibernetică: "Poate fi construit un dispozitiv care să citească aceste unde radio. Cardurile fără fir transmit datele, dar criptat. În eventualitatea în care datele sunt decriptate, se pot folosi pentru a clona un card şi a face cumpărături online."

Cristian Lia, reprezentantul unei bănci: "În acest moment se cloneză orice fel de card, se clonează informaţiile de bandă magnetică. În România, cardurile contactless au un mic card EMV. E încă un element de securitate care împiedică clonarea acestor carduri".

Utilizatorii sunt, însă, neglijenţi şi lasă singuri breşe în sistemul de securitate pentru că nu îşi protejează cu parolă opţiunea de a plăti pe internet. În această situaţie, datele obţinute prin scanare se pot folosi fără probleme. Dar, potrivit poliţiştilor, grupările de hackeri nu se mai mulţumesc cu bani mărunţi de la o singură victimă, vor să ia potul cel mare şi să intercepteze toate tranzacţiile.

Simulare Evaluare Națională 2019 la Română! Subiect greșit la Română: „Incidentul a fost descoperit”... Scandalul coroanelor de flori ia amploare. Un nou proeict legislativ îi vizează pe parlamentari: „Noi trebuie să avem vo...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x