Live acumSacrificiul (r)
Prime Time 20:00Antitalent

Propunerea care-i va bulversa pe elevi! Admiterea la liceu se modifică! Media claselor V-VIII...

Admitere liceu 2018. Calculul mediei de admiterea la liceu se pregătește de modificări, la propunerea Ministerului Educației. Astfel, notele de la tezele unice din clasele a VII-a și a VIII-a vor înlocui media de gimnaziu și vor conta în proporție de 20% în media de admitere la liceu.

Admitere liceu 2018. Calculul mediei de admiterea la liceu se pregătește de modificări, la propunerea Ministerului Educației. Astfel, notele de la tezele unice din clasele a VII-a și a VIII-a vor înlocui media de gimnaziu și vor conta în proporție de 20% în media de admitere la liceu.

Dezvăluirea a fost făcută de președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți, Iulian Cristache, care a precizat că propunerea vine de la Ministerului Educației.

Potrivit portalinvatamant.ro, media de admitere la liceu se dorește a fi modificată de către Ministerul Educației, care a propus o nouă modalitate de calcul în cadrul unui întâlniri avuta cu Federația Națională a Asociațiilor de Părinți. Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți, a explicat pentru HotNews care sunt modificările dorite.

“Ministerul Educației a propus introducerea de teze cu subiect unic, la clasele a VII-a și a VIII-a, care să reprezinte 20% din media de admitere la liceu și care să înlocuiască media de la clasele V-VIII luată acum în calcul la admitere”, a spus acesta.

Subiectele de la tezele unice vor fi concepute de Ministerul Educației, iar tezele elevilor ar urmă să fie corectate fie în alte școli, fie în alte județe.

În contrapartidă, reprezentanții părinților au propus că tezele unice să fie date numai la materiile din profilul pe care elevii vor să îl urmeze la liceu. Altfel spus, un absolvent de a VIII-a care vrea la liceu la Uman, să dea Teze doar la Română, Istorie și Geografie. Astfel, Matematică ar urmă să nu mai fie materie obligatorie de examen la finalul clasei a VIII-a.

Nu este pentru prima oară când Ministerul Educației propune modificarea calcului mediei de admitere la liceu și introducerea tezelor unice, discuția apărând în spațiul public și la începutul învestirii lui Valentin Popa, ministrul Educației.

Cum se face acum calculul mediei

În acest moment, calculul mediei de admitere se face astfel (media din clasele V-VIII contând în proporție de 20%):

MA = 0,2 x ABS + 0,8 x EN

unde:

MĂ = media de admitere;

ABS = media generală de absolvire a claselor a V-a — a VIII-a;

EN = media generală obținută la evaluarea națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a

Rămâne de văzut DACĂ și CÂND se va implementa nouă modalitate de calcul a mediei de admitere la liceu.

Astăzi, elevii care au susținut Evaluarea Națională vor afla rezultatele, afișate pe edu.ro și pe A1.ro, de îndată ce vor apărea pe site-ul Ministerului Educației.