Antena Căutare

Anunțul de ULTIMĂ ORĂ pentru proprietarii de terenuri! S-a stabilit data până când trebuie să elimine ambrozia ca să nu fie sancționați! Mii de români au ajuns la medic

Proprietarii de terenuri sunt obligați să elimine ambrozia în fiecare an, până pe data de 5 iunie, întrucât polenul acestei plante provoacă rinite alergice. Această decizie a fost luată astăzi, de către Guvern. 

Proprietarii de terenuri sunt obligați să elimine ambrozia în fiecare an, până pe data de 5 iunie, întrucât polenul acestei plante provoacă rinite alergice. Această decizie a fost luată astăzi, de către Guvern.

„A fost pe ordinea suplimentară, a fost aprobată Hotărârea de Guvern privind normele metodologice de aplicare a legii privind combaterea buruienii ambrozie (...) În primul rând, vorbim de măsuri de informare, Ministerul Agriculturii va pune la dispoziţia publicului un site specializat cu informări strict pe această plantă dăunătoare al cărei polen provoacă rinite alergice. De asemenea, vor fi transmise broşuri de informare către toate unităţike administrativ-teritoriale şi către toţi deţinătorii de terenuri şi nu numai, în zonele în care se dezvoltă această plantă”, a declarat, miercuri, după şedinţa de Guvern, purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu.

Potrivit acestuia, proprietarii de terenuri vor primi sancţiuni dacă nu elimină în fiecare an, până pe 5 iunie, ambrozia de pe propriile terenuri.

„La nivelul fiecărui unităţi administrativ-teritoriale va fi centralizată situaţia terenurilor pe care se dezvoltă această plantă şi va fi întocmit un centralizator, până pe data de 25 mai din fiecare an, în legătură cu terenurile pe care se dezvoltă această plantă. De asemenea, vor fi luate măsuri de informare a proprietarilor terenurilor respective să combată răspândirea acestei plante, obligaţia fiind să o elimine de pe terenuri până pe data de 5 iunie, în fiecare an, adică până în momentul în care înfloreşte, că de fapt asta este problema. Vor fi organizate echipe mixte, care vor verifica în teren dacă au fost implementate aceste măsuri. Evident, normele de aplicare prevăd şi sancţiuni”, a precizat Nelu Barbu, conform Mediafax.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, pe 8 martie, Legea privind combaterea buruienii ambrozia, potrivit căruia cei care nu iau măsurile necesare pentru a evita instalarea şi răspândirea acestei plante vor fi amendaţi cu sume de până la 20.000 de lei.

Motivarea angajaților - 5 lucruri pe care orice antreprenor ar trebui să le știe... Pliante anti-vaccinare, ce conţin INFORMAŢII FALSE, au umplut căsuţele poştale ale bucureştenilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x