Antena Căutare

Apartamentele vechi din Oradea s-au ieftinit cu doar 20 la suta din 2008, in Bucuresti scaderea este tripla. Vezi AICI cu cat au coborat preturile de la inceputul crizei

Apartamentele vechi din Oradea s-au ieftinit cel mai putin de la inceputul crizei, preturile inregistrand o scadere de doar 20 la suta in ultimii patru ani, in timp ce in Bucuresti a avut loc cea mai mare reducere, de 57 la suta, potrivit datelor unei firme de consultanta imobiliara, informeaza Mediafax

Datele companiei de evaluare cuprind preturile de tranzactionare din 27 de orase si arata ca in ultimii patru ani preturile apartamentelor vechi au inregistrat, la nivel national, scaderi de aproximativ 40 la suta, cu diminuari ale valorilor si de 25 la suta pe an in perioada de inceput a crizei. In ultimul an scaderea a fost de doar 2,5 la suta, 2012 fiind considerat si cel mai stabil an de la inceputul crizei imobiliare.

In topul celor mai mari scaderi de preturi la apartamentele vechi se situeaza Bucurestiul, cu 57 la suta, Pitesti - 53 la suta, Baia Mare - 49 la suta, Bistrita - 47 la suta, Resita - 46 la suta si Ploiesti - 45 la suta.

La polul opus, orasele unde preturile au rezistat cel mai bine in ultimii patru ani sunt Oradea - 20 la suta, Buzau - 27 la suta, Deva - 28 la suta, Miercurea Ciuc - 31 la suta si Suceava - 32 la suta.

Chiar daca Bucurestiul se plaseaza pe primul loc dupa scaderea preturilor, Capitala ramane inca cea mai scumpa piata, cu o medie de 961 euro/mp, urmata indeaproape de Cluj-Napoca cu 959 eur/mp, pe locul trei situandu-se Timisoara cu 875 euro/mp.

Preturile pentru locuintele din Resita, de 452 euro/mp, sunt cele mai reduse din tara. Baia Mare (505 euro/mp), Alba Iulia (515 euro/mp) si Bistrita (516 euro/mp) sunt de asemenea printre cele mai reduse piete imobiliare. In ultimul an, cele mai accentuate scaderi ale preturilor au fost inregistrate in Targoviste (5,9 la suta), Ploiesti (5,8 la suta) si Brasov (5,3 la suta). In schimb, in Oradea preturile au crescut usor in 2012, cu 0,6 la suta, fiind singurul oras din cele 27 analizate in care s-a consemnat un trend crescator. Pe piata locuintelor noi, preturile au scazut mai putin, de la inceputul crizei scaderea fiind de aproximativ 35 la suta, iar in ultimele 12 luni de 2 la suta.

Capitala detine suprematia si pe acest segment, pretul mediu ajungand la aproximativ 1.141 euro/mp. In aceste conditii, Bucurestiul este singurul oras cu preturi de peste 1.000 euro/mp, desi sunt mai mici cu aproximativ 44 la suta fata de perioada de inceput a crizei si cu 5,2 la suta comparativ cu valorile afisate in urma cu 12 luni. Cele mai mare scaderi ale preturilor pentru apartamentele noi in perioada 2008-2012 sunt inregistrate in Baia Mare (-51 la suta) si Iasi (-45 la suta).

Si in acest caz, piata din Oradea a rezistat cel mai bine, cu o scadere de 22 la suta, inregistrata si in Miercurea Ciuc.

Foto: hepta

Targu Jiu: Mama unei eleve de la o clasa pregatitoare, filmata cand fura bani din poseta invatatoarei... Bolnavii cu probleme psihice de la un centru dambovitean de recuperare traiesc in conditii greu de imaginat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x