Antena Căutare

Aproape 200.000 de petarde si pocnitori, confiscate de politistii bucuresteni

In cursul lunii decembrie, Politia Capitalei a desfasurat 19 actiuni de amploare in zonele unde existau date ca se comercializeaza astfel de produse, oamenii legii intocmind 11 dosare penale pentru savarsirea unor infractiuni de nerespectare a regimului materiilor explozive. In cadrul acestei actiuni de amploare, politistii bucuresteni specialisti in arme, explozivi si substante periculoase au efectuat mai multe perchezitii in sectorul 2 al Capitalei, ocazie cu care au fost gasite peste 194.000 de articole pirotehnice de mai multe tipuri, se arata intr-un comunicat al Politiei Capitalei.

Materialele pirotehnice au fost ridicate in vederea confiscarii, iar cele trei persoane care le detineau sunt in prezent cercetate de politistii Capitalei sub aspectul savarsirii infractiunii de detinere fara drept de articole pirotehnice.

In urma acestor actiuni, politistii Capitalei au confiscat peste 900.000 de articole pirotehnice, ce cantaresc peste 2.000 de kilograme.

Singurele articole pirotehnice care pot fi comercializate si folosite fara a fi necesara o autorizatie speciala sunt cele din clasa 1 - stelute, lumanari scanteietoare, jerbe cu scantei, inele de foc, al caror continut de material pirotehnic nu depaseste trei grame.

Sunt exceptate de la aceasta prevedere petardele, pocnitorile si obiectele zburatoare luminoase ce apartin acestei clase.

Totodata, Politia Capitalei recomanda tuturor persoanelor sa supravegheze cu atentie copii care folosesc articolele pirotehnice permise de lege, pentru a evita astfel producerea de evenimente nefericite.

Sute de pensionari din Resita au sarbatorit Revelionul in avans... Gigi Becali a luat la pas Poiana Brasov: "Te dai pe schiuri, pac! Intri in pom, capul spart"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x